Net niet

Een vakantieappartementje op een van de Griekse eilanden is het altijd net niet. Dat vinden wij ook de charme van een vakantie daar. Waarom zou je binnen alles hebben als er buiten alles is?

In zo’n huisje staat vaak een keuken met lades en kastjes die over het algemeen leeg zijn. In de bestekla vind je een halve vork, twee lepels en een mes. Met de buren samen beschik je misschien net over genoeg pannen om iets op tafel te kunnen toveren. Moeten de buren wel voor in zijn natuurlijk.
Maar dit alles geeft ons een geldig excuus om dagelijks een andere taverne te zoeken.

Nu niet

Dit keer is alles anders. Is de werkelijkheid beter dan de povere foto’s op internet. We hebben niet alleen een balkon maar ook een gigantische plaats achter het huis met ligbedden, stoelen, tafels en een barbecue. De meesten hebben ook een eigen zwembad, daar hadden wij niet voor gekozen.
De keuken is completer dan de onze thuis. Een broodrooster, een oven, een magnetron. Er hangen theedoeken, er is afwasmiddel en er is een wasmachine. Een koffiezetapparaat en een waterkoker. En heel veel pannen. In de koelkast en grote vriezer is genoeg plek voor onze boodschappen. Veel gekker moet het niet worden.

We besluiten om net te doen alsof. Alsof we nog steeds niet kunnen koken. We zijn niet gek. Niemand neemt ons het genoegen af om dagelijks aan een andere tafel aan te schuiven. We zijn immers in Griekenland.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden