Nederland, oh Nederland…

0519_SimonsIk had het niet echt zo gevolgd maar net toch maar even terug gekeken. Sylvana Simons heeft zich aangesloten bij Denk, de politieke partij die zich afsplitste van de PvdA. Ik weet te weinig van Denk en van de twee mannen die altijd wat zenuwachtig in het nieuws komen. Het gaat mij ook niet over deze partij of over de keuze die Sylvana gemaakt heeft.

Er is een nationale uitzwaaidag georganiseerd om Sylvana op 6 december uit te zwaaien. Deze ‘grap’ valt mij zwaar op de maag. Hoe klein zijn we geworden? Omdat zij zich mengde in de Zwarte Pietendiscussie, omdat zij ooit Martin Simek aansprak omdat hij zo liefdevol over ‘de zwartjes’ had… Ik zag dat fragment net terug en hij reageert met: ‘ja, zo noemen wij ze toch, zwartjes, ik ben lief, ik ben zo lief, ik omarm die jongen zelfs’.

Kan het erger? Ik vind het dapper dat Simons deze keuze maakt want de afgelopen twee jaar is er een haatcampagne aangewakkerd tegen haar en haar mening en de enige manier om daar blijkbaar iets aan te doen is de politiek in gaan.

Ik benijd haar niet. Lees alle tweets en schaam je dood want het zijn onze mede Nederlanders die zulke afschuwelijke dingen zeggen en erger nog: denken. Claudia de Breij zingt een lied over ‘Klein Nederland’. Luister. En huiver. Hoe krijgen we toch weer warmte in het hart en hoofd?

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden