Naast het IJSpaleis een CULTUURpaleis: Den Haag smelt

In het centrum van Den Haag verrijst tussen nu en 2018 een groot cultuurpaleis. De gemeenteraad ging daar donderdagavond laat definitief mee akkoord. Over het zogeheten Spuiforum was en is veel te doen. Door de ophef dreigde de Haagse coalitie in de zomer te vallen.

Het Spuiforum moet het onderkomen worden van het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. De Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater worden daarvoor gesloopt. Den Haag heeft maximaal 181 miljoen euro over voor het project.

Tot zover de berichtgeving in de krant. Als rasechte Hagenaar vind ik er natuurlijk ook wel wat van. Het is ook mijn Spuiplein dat nu gaat verdwijnen. Maar er komt wel iets heel moois voor terug. Een ding is zeker: die 181 miljoen? Vergeet het maar. Natuurlijk gaan we dat niet redden. Dat weten wij, dat weten zij. En toch gaat het door. Want als het half gebouwd is en het geld is op… Dan ga je toch zeker verder.

Ach, de politiek, moe word je van de doorzichtige spelletjes, van discussies over geld en voorwaarden die gesteld worden. Het enige voordeel dat ik zie is dat Cultuur in Den Haag weer onder de aandacht komt. Wat er aan subsidie verdwijnt wordt op deze manier, ter meerdere eer en glorie van Wethouders Huppeldepuppen, tenminste aan iets besteedt waar de Haagse cultuur mee geholpen is. Lang leven het theater.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden