My heart belongs to daddy

In Amerika is het al in 48 staten heel gewoon, dat jonge meisjes met hun vader trouwen, de zogenaamde purity wedding. Het heeft allemaal te maken met het bewaren van de maagdelijkheid. Er zijn trouwfoto’s, waarop de vader de handen beschermend op de schouders van zijn dochter legt. Het meisje in een heuse trouwjapon en vader in zwart pak.

Het zijn meestal gezinnen uit evangelisch-christelijke kringen maar deze ‘wedding’ breidt zich uit. Uit bescherming voor de verdorvenheid van onze hedendaagse maatschappij.

Ik kan het niet helpen maar zodra ik nu iets hoor over geloof, bescherming en seks, krijg ik een vieze smaak in mijn mond. Het merendeel van de vaders en moeders zullen dit met de beste bedoeling doen maar och arme dochters die met een verkeerde vader zitten opgescheept…

Een vader zegt; “Het is toch meestal zo dat dochters een man zoeken die lijkt op de vader, de vader is het rolmodel, wij geven daar meer inhoud aan’. Ik houd mijn hart vast. Wat, als straks zo’n meisje achttien is en de belofte wil verbreken?
Ik moest ook aan een liedje denken. Een prachtig liedje, zeker zoals Eartha Kit dit zingt: ‘cause my heart belongs to daddy’. (De daddy is in dit geval niet haar daddy, maar toch…)

2 reacties

Hansb 12 oktober 2012 at 16:44

Ik heb 5 kleindochters.
Als ik aan ze zou vragen wil je met je pappa trouwen zeggen die van 5 en 8: “ja hoor”!
Die van 12 zegt: “Heu?????”
Die van 16 en 19: “Doe eens normaal man!”

Reply
Wllm Kalb 11 oktober 2012 at 11:46

Ik blogde vandaag over hetzelfde onderwerp, met een andere invalshoek: zie http://wp.me/1MauM

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden