Muziek moet een beetje pijn doen

Als tiener, jong volwassene had ik het ook. Als ik muziek hoorde waar ik kippenvel van kreeg, dan wilde ik dat delen met iemand. Vaak werd dat een teleurstellende ervaring omdat hetgeen wat ik hoorde niet herkend werd. De muziek kon alles zijn, van smartlap, waar het vaak de melodie was die mij raakte, of een tekst of een liedje waar vaak een hese, schorre stem aan te pas kwam. En live. Het liefste hoor ik alles live, puur en echt. Maar zelden lukte het me dezelfde trilling met iemand te delen. Dus wat wil ik nu? Kijken of het nu wel lukt.

Het is geen smartlap, wel een heel oud Nederlands lied. De titel? Onder de bomen van het plein. Een uitvoering van Jenny Arean en Joost Prinsen van lang geleden. Het lied kende ik al lang maar niet deze uitvoering. Van de week in de auto vanaf mijn eigen iphone (soms hebben we dingen die we niet eens weten), hoorde ik het en heb het herhaald en herhaald. Het gaat mij vooral om het refrein, de meerstemmigheid. Gewoon mooi, iets melancholisch en dat laatste hoort zeker bij mij.

Joost Prinsen & Jenny Arean – Onder De Bomen Van Het Plein

10 reacties

paralegal legal 24 mei 2012 at 06:09

I genuinely thankful to uncover this internet site on bing, just what I was seeking for : D too bookmarked . 104622

Reply
klicken 9 mei 2012 at 12:52

I gotta bookmark this web site it seems extremely helpful extremely useful 227631

Reply
parfumerija 8 mei 2012 at 12:52

This is a excellent blog, would you be involved in doing an interview about just how you designed it? If so e-mail me! 634648

Reply
My Homepage 21 april 2012 at 12:40

This was an incredible post. Truly loved studying your website post. Your data was extremely informative and useful. I believe you’ll proceed posting and updating often. Searching forward to your subsequent one. 211897

Reply
Marijke 10 april 2012 at 22:33

Ik heb net geluisterd: heel mooi. Ik kende het niet.
Zo is er zoveel Nederlandse muziek waar ik echt kippenvel van krijg. Gisteren zag ik een documentaire over Willeke Alberti. Zij raakt mij echt met haar muziek.

Reply
Blewbird 10 april 2012 at 20:00

Ja, dat vind ik ook, of juist helemaal niet. Maar niet teveel.

Reply
HansB 10 april 2012 at 12:20

Geweldig: Joost Prins en Jenny Arean.
Geweldig: Joost Prinsen in o.a. De Stratemaker-op-zee-show.
Joost Prinsen zingt nu in ‘Met het mes op tafel’ de muziekvragen, dat doet echt pijn. Zelfs het beeld trilt.

Reply
@nj@ 10 april 2012 at 10:58

He, wat leuk. Nog meer familie die mij volgt! Houden we toch contact. groetjes

Reply
je ome Cor 10 april 2012 at 10:04

heel mooi Anja ik heb genoten.
groetjes tante Cilia en ome Cor

Reply
Wllm Kalb 10 april 2012 at 08:42

JA dat herken ik! Heerlijk liedje en Jenny Arean is natuurlijk een van die oude kanjers die zo’n tekst geweldig brengt. Tekst en melodie vallen samen. Mijn favoriete uitvoering van dit nummer is die van Lenny Kuhr, http://www.esnips.com/displayimage.php?pid=4793093

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden