Moord op Els Borst: straf van God

Ik had er nog helemaal niet over geschreven. De moord op oud-minister Els Borst. Zoals ik al eerder zei: sommige dingen zijn te erg. Ik kan de gedachte ook niet loslaten en natuurlijk, elke moord is erg maar hierbij had ik het gevoel dat ik de vrouw ‘kende’. En respecteerde. Een dame, een voorbeeld voor mij. De moord op haar voelt als een misdaad tegen de hele mensheid. Het onderzoek kabbelt voort en ik kan me alleen maar een voorstelling maken van hoe haar kinderen en vrienden zich voelen.
Dominee van Andel schreef in zijn kerkblad dat God heeft gesproken. ‘Geen mens kan ongestraft doen en laten wat ze wil. God heeft besloten: deze vrouw zal geen natuurlijke dood sterven.’

Dit maakt me zo razend boos. De Hersteld Hervormde Kerk verwerpt de uitspraak want het is niet aan Van Andel om een oordeel te vellen. Eigenlijk zegt de kerk dus hetzelfde. God mag dat wel en heeft dat gedaan.
Als je maar een beetje geloof in je donder hebt, schaam je je nu de ogen uit je kop voor zoveel domheid. Ik geloof dat God de mensen hersens heeft gegeven maar er een paar vergeten is. Moeten we ze daarom straffen? God?

2 reacties

Marijke 15 maart 2014 at 14:05

Weer een voorbeeld van de steeds dommer wordende mensen in ons mooie landje. Schreeuw maar van alles en nog wat en denk vooral niet na.

Reply
knutselsmurf 15 maart 2014 at 12:15

God bestaat niet en Els Borst is door een mens vermoord. Wedden ?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden