Mijn generatie

‘Mijn generatie’, zegt ze, ‘is er mee vergroeid en dan voel je toch dat ouderen die stap gemist hebben’.
Even is het stil aan tafel en realiseert zij zich dat ik ook bij ‘die ouderen’ hoort. Ze herstelt bijna achteloos haar opmerking. ‘Maar als je Maria ziet, een collega van mij die 58 is, nou die hoef je niets te vertellen over online enzo, dus het kan wel natuurlijk. Maar wij zitten er toch anders in.’
Ik glimlach. Heb geen zin om te laten weten hoe vreselijk online ik ben, hoe ik ipad, iphone, imuziek, ifilm, idownload, icloud en idropbox, iapp, iwebtranfer, I, I, I.

Maar toch besef ik dat ik aan de andere kant terecht ben gekomen. Wie houd ik voor de gek. Misschien ben ik zelf wel mijn grootste tegenstander. Het voelt bijna alsof ik me moet verontschuldigen voor het feit dat ik nog een opleiding ga doen van een paar jaar. En ik spreek mezelf toe, dat ik dat natuurlijk kan doen, dat ik nog heel veel jaar moet werken en nog veel te betekenen heb. Maar ergens in mijn lijf schuurt het. Doet het een beetje pijn. En die pijn wil ik niet. Een onterechte pijn van minderwaardig zijn bijna. Het is toch te gek dat leeftijd je succesfactor kan zijn? Ik doe het ook zelf, dat weet ik maar het komt wel ergens vandaan. En dat ‘ergens’ moet eens afgelopen zijn.

3 reacties

HANSA 22 november 2013 at 16:33

BRAVO oudjes !!!!!

IK BEN ONGELOOFLIJK TROTS OP JULLIE EN OP MIJN “JULLIE” NOG HET MEEST.

Reply
HansB 22 november 2013 at 09:33

Jullie zijn toch pas in de vijftig?

40 is de ouderdom van de jeugd,
50 is de jeugd van de ouderdom!

Reply
Marijke 22 november 2013 at 08:45

Leeftijdsdiscriminatie komt in onze westerse maatschappij veel voor. Op 3FM werd gisteren gezegd dat ze maar niet zouden verklappen hoe oud Mathide Santink is, want dat was toch wel heel oud. Au, ze is een jaar jonger dan ik …
Ik krijg ook regelmatig de opmerking dat het zo bijzonder is dat ik op MIJN leeftijd ben gestart met mijn eigen bedrijf. Daar had ik voorheen nog nooit bij stil gestaan! Ik moet me bijna verontschuldigen. Toch doe ik dat niet. Ik ben 56, ik geniet van het leven en tel nog voor 100% mee. Pas als het echt niet anders kan ga ik achter de geraniums zitten. Jong zijn is geen talent, prettig oud worden wel. Dus, An, we gaan door en zijn trots op waar we mee bezig zijn!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden