Mijn eerste (vreemde)taalmoment

Mijn zusjes wilden vroeger dat ik verhalen vertelde. Met ons drieën in de te kleine slaapkamer zoog ik verhalen uit mijn duim terwijl zij ademloos luisterden of in slaap vielen. Mijn echte taalmoment beleefde ik toen ik, via de televisie, mensen hoorden praten in een ‘vreemde taal’. Ik vroeg mijn moeder waarom zij niet dezelfde woorden hadden als wij? Waarom dit onzinnige idee van onze lieve Heer. Maakte hij één wereld, maakte hij ook honderd talen waardoor niemand elkaar zou begrijpen?

Toch vertelde ik vanaf die avond mijn zusjes verhalen in het Russisch en in het Frans. Makkie!

2 reacties

HansB 25 januari 2014 at 15:41

Het antwoord staat in de bijbel….en/of in Wikipedia! De toren van Babel.
Makkie is ook Babylonisch?

Reply
astrid 25 januari 2014 at 14:26

En wat vond ik je verhalen boeiend!!!!!!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden