Mijmeringen

Een vroege fietstocht is een perfecte gelegenheid om te mijmeren over ditjes en datjes. Dan wel een fietstocht in een aangename temperatuur, met electrische ondersteuning zodat het lijkt alsof je voort wordt geduwd door de hand van God. Dus, ja, er zijn wat voorwaarden voordat je kan mijmeren.

Ik vind mijmeren een prachtig woord. Sommige woorden hebben al vanzelf de betekenis in zich, door de klank, door de mmmmm-klank bijvoorbeeld. Als ik de betekenis van ‘mijmeren’ opzoek staat er ook bij: ‘malen’. Dat vind ik nergens op slaan. ‘Malen’ is het in rap tempo in kringetjes denken. ‘Mijmeren’ is losjes, is zacht, is van alles wat en is vooral langzaam en lief.
Dus ik mijmerde over een aantal mogelijke onderwerpen voor mijn blog. Honderdjarigen in Nederland? De vriendelijke behandeling van Syrië-gangers in Denemarken? Vrouwenpraat op het werk? Het had zomaar allemaal gekund. Maar ik rem af bij een stoplicht en hoor uit een auto een heel vrolijk deuntje van lang geleden: Sandy Shaw. Was dat niet de dame die altijd op blote voeten optrad? Het lied Puppet on a string. Ik krijg het de hele dag niet meer uit mijn hoofd.

Ik heb een oud filmpje gevonden, kijk en geniet even van de mooie en sensule Sandy maar kijk dan naar de man rechts van haar. Hoe losjes hij er bij staat, zo volkomen natuurlijk.

Dit wordt een fijne dag.

1 reactie

Anja R. 28 oktober 2014 at 10:23

Aaah er staan 3 mannen naast haar, maar die ene, echt om medelijden mee ter krijgen! Dan dat meisje er de hele tijd tussendoor voor haar minute of fame!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden