Met gevaar voor eigen leven fietsen door Den Haag

Ik overdrijf natuurlijk. In Den Haag zijn er prachtige fietspaden waar je heerlijk kan fietsen. Ik werk in het centrum van Den Haag en dan bedoel ik ook echt het centrum van Den Haag. Daar mogen geen auto’s meer rijden (soms), maar wel de trams, bussen, taxi’s, werkverkeer (en geloof me er wordt continue gewerkt in het centrum van Den Haag), fietsers en voetgangers.

Die voetgangers lopen er meestal voor de lol. Hun eigen lol dan. Eigenlijk kan je als voetganger en als fietser het beste je ogen sluiten en gaan met die banaan. Om pas voorbij eetcafë Rootz tot rust te kunnen komen.

De foto hiernaast toont een rustige middag maar mischien krijg je een beeld. Iedereen gaat gewoon. Van de week moest ik een boodschap doen in een van de winkels links. Daarna wilde ik met mijn fiets oversteken om het fietspad rechtdoor te vervolgen. Dat lukte niet. Ik heb ongeveer vijf minuten staan wachten en toen inderdaad maar mijn ogen gesloten.

Ik vind het niet erg. Het heeft wel wat, al die mensen die druk, druk, druk door elkaar heen bewegen als een geoliede machine. Want er gebeurt zelden iets. Je moet alleen geen haast hebben in het centrum van Den Haag of maar een half uurtje pauze.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden