Meeuwen overmeesteren de stad

Het begon met een paar meeuwen. Een beetje gekrijs en af en toe wat plukken uit langs de weg staande vuilniszakken. Maar de laatste tijd als ik naar mijn werk fiets zie ik pas goed welke ravage de beesten uitrichten. Hele fietspaden liggen bezaaid met stukken afval die ik liever niet zie en waar de meeuwen ook geen brood van lusten. Wat te denken van luiers en ander kinderleed. Links en rechts manoevrerend probeer ik mijn weg verder te vervolgen. De meeuwen doen geen stap opzij. Ze worden ook groter lijkt het. Elke dag groeien ze van wat de mensen zoal weg doen. Nog even en ze ‘rulen’ Den Haag.

Vanmorgen bij de tramhalte op een hele andere locatie in Den Haag is het weer raak. Het geschreeuw en gekrijs is zo erg dat het lijkt alsof er een meeuwenoorlog is uitgebroken. Je zal lekker willen uitslapen.. maar dat is een ander verhaal. De meeuwen komen overal vandaan. Landen op een lantaarnpaal en onderzoeken de mogelijkheden voor een perfecte landing tussen het andere gajes. De vuilniszakken zijn al opengehaald en leeg getrokken. Zwarte kraaien huppelen er door heen. Niet bang voor de schreeuwlelijkers, zij zijn lelijker, dat is waar.

Oorverdovend en overweldigend. Ik droom vannacht vast van een belegering door meeuwen van een meter doorsnee, die uit mijn lijf pikken wat ze willen. Nu heb ik toch al de pest in dus ik waarschuw ze. In mijn droom kan ik alles.

3 reacties

Fulps Valstar 7 juli 2012 at 16:12

“Als schadelijke dieren mochten (konden) stemmen was de Partij voor de Dieren de grootste partij.”

Geloof ik niet, schadelijke dieren hebben veel gemeen met schadelijke mensen……….PVV dus.

Reply
HansB 7 juli 2012 at 15:39

Miljoenen meeuwen in de stad.
Miljoenen ganzen bij Schiphol en verder in Nederland.
Te veel wilde zwijnen op de snelweg.
Vossen in de kippenhokken.
Het ziet zwart van de kraaien.
Als schadelijke dieren mochten (konden) stemmen was de Partij voor de Dieren de grootste partij.
Werd Nederland geregeerd door PVV en PVD.
Een musje zie je nu al niet meer.

Reply
Marijke 6 juli 2012 at 14:24

Ik werk in Scheveningen en daar is het ook echt een plaag. Ze vechten als honden en krijsen als babies. Maar ik denk dat de grote schuldigen toch de mensen zelf zijn, die het leuk vinden de vogels te voeren (in Scheveningen met name de toeristen) en bewoners die vuilniszakken veel te vroeg buiten zetten.
De meeuwen zijn inmiddels zo brutaal dat de film ‘Birds’ wel eens werkelijkheid kan gaan worden.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden