Meer regels per dag

De naam van mijn site zegt het al: een regel per dag, gaat er van uit dat er elke dag geschreven wordt. ‘Een regel’ kunnen best 20 regels zijn of 1 woord. Dat maakt niet uit.
Soms zijn er dagen dat ik denk: “wat ga ik schrijven? Behalve dat ik de plantjes water heb gegeven is er niet veel wat de pers zal halen.’ Toch komt er meestal wel iets.
Er zijn ook dagen dat ik teveel ideeën heb. Dat ik een keuze moet maken omdat iets alleen maar vandaag kan. En meerdere stukjes tegelijk publiceren is zonde. Laten we wel zijn: bewaar iets voor later, als je het nodig zal hebben of ‘geef niet alles in 1 keer uit.

Wat vandaag mogelijk is:

  • uit eten gaan
  • tabula rasa (het mooiste woord dat ik ken en dat ook nog iets betekent)
  • reageren op mail (niet reageren op mail)
  • een zin uit een boek over het Zelf

Maar vandaag ga ik uit eten.
Met mijn twee zussen, mijn broer, mijn zwagers, schoonzus en Vriendin.
De gelegenheid is niet echt feestelijk. Vandaag precies een jaar geleden is mijn moeder overleden. Een dag na haar verjaardag. We hebben ons voorgenomen om jaarlijks een van deze dagen te gedenken, haar te gedenken en mijn vader, door uit eten te gaan.
Uit eten gaan is bijna het leukste dat ik kan bedenken. Nu betrap ik me erop dat ik het vergeet of denk, o ja, we gaan uit eten. Als of er een donkere wolk boven mijn hoofd hangt. Wat een onzin eigenlijk.
Ik ga het omdraaien. We gaan vanavond uit eten in een bijzonder leuk en aangenaam gezelschap. Mensen waar ik allemaal van houd en wat zo lekker is om te weten, die ook van mij houden. En we zullen ook over onze ouders praten of misschien wel helemaal niet. Want 18 of 19 januari zijn, ook onuitgesproken, onuitwisbare data.

1 reactie

Pam 19 januari 2011 at 12:19

Ik wens jullie een fijne liefdevolle avond op deze bijzondere datum.
En een goed voornemen om dit elk jaar te doen!
Ik heb met mijn moeder ook elk jaar mijn oma’s verjaardag gevierd door samen iets leuks te gaan doen. Heerlijke traditie was dat.
Hug,
Pam

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden