Massage? Massage?

Op elk Grieks stand lopen de mannen en vrouwen die proberen iets bij te verdienen. Met zonnebrillen, handdoekenknijpers, horloges en kettingen. We wuiven iedereen weg zoals heel het strandpubliek doet. Ook de massages gaan aan ons voorbij. Soms zie ik hoe grote, dikke mannen zich onder handen laten nemen, een tikje decadent toch wel.

Maar na een aantal dagen luieren, strompelen, trappen op en af, liggen, hangen, doet mijn rug zeer en ik neem me voor om mezelf een massage te gunnen. Die dag, natuurlijk, komt er geen masseur langs. De volgende dag echter wel. Een klein, tenger chinees vrouwtjes hurkt naast mij neer, maak mijn bikinihesje los en begint aan de ‘backjob’. Wat er gebeurt weet ik niet, vliegt ze, fladdert of springt ze om me heen? Ze is overal, haar handen zijn overal, snel, hard, warm, zacht. Als ik vriendin wel eens masseer is het vooral een gekreun en gesteun van mijn kant want hoe kom je overal bij zonder zelf in een kramp te schieten? Het Chinese vrouwtje hurkt en komt overal bij. Met haar ellebogen en onderarmen en vingers raakt ze spieren die ik niet eens kende. Een vorm van gesprek is er niet. Kan je thuis nog wel eens zielig murmelen dat het zeer doet, zij doet er niet aan. Geen gelul. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. ‘Sit’ commandeert ze en braaf schiet ik in de houding. Ze maakt mijn armen anderhalf keer langer en slaat er lustig op los. Wat in stilte masseren? De klappen op mijn (vette) huid weergalmen volgens mij tot aan Kreta. Zij is klaar en vraagt: ‘Tomollow?’. Ik kijk haar vlagend aan. Tomollow? ‘You, tomollow, massage?’
Ik schud mijn hoofd. Tomollow vliegen we naar huis.

Nu, toch twee dagen later, voelen mijn nek en schouders alsof ik twee dagen heb rondgelopen met twintig kinderen op mijn nek. Een grote, beurse plek waar je zelfs niet naar moet wijzen. Kenners zeggen dat het dan wel echt nodig was. Afvalstoffen en zo.

Ik heb Vriendin aangeraden om lekker een massagecursus te volgen. Voor haar eigen ontwikkeling. Ik kan niet wachten tot ze klaar is.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden