Mannetjesmoe

We mogen/moeten vandaag stemmen. Voor onze stad en gemeente. Lokaal zeg maar. Zonder kopstukken die landelijk al zo vaak in de picture zijn. Helaas worden we de laatste dagen weer overspoeld door de kopstukken die plotseling laten zien hoe betrokken ze zijn bij ‘de gescheiden vrouw die geen woning heeft’. Bah.

En hoewel dit een ‘Rutteiaanse’ uitspraak was, ze doen het allemaal. Ze hangen de boze mijnheer uit, de verontwaardigde ziel die het echt allemaal anders heeft bedoeld. Ga regeren. Zou ik zeggen.

Ik begrijp ook wel dat de lokale PvdA de richtlijnen volgt van de landelijke PvdA. Maar ze gaan over andere dingen. Zij lopen echt door de stad.
Wonende in Den Haag zie ik natuurlijk de kopstukken ook wel door het Haagse gaan maar anders. Dan zijn ze onderweg naar iets anders. Niet onderweg naar de stad. Naar ons. En dat is goed want daar zijn ze ook niet voor bedoeld, de grotere mijnheren en mevrouwen.

Debat

Ik ben best een politiek dier maar ik heb gisteravond het debat aan mij voorbij laten gaan. Een unieke gebeurtenis eigenlijk. Maar ik kon het gewoon niet meer aanzien. De opgewonden standjes, de zure bekkies, de venijnige trappen en het recht lullen wat niet recht te lullen is. Neem nu zo’n Pechtold met zijn referendum. Hij heeft flink moeten inleveren op ‘zijn’ punt. En nu zegt hij ‘ja, maar zo’n raadgevend referendum is ook niet wat wij willen. We willen dat burgers echt inspraak krijgen. We komen terug met een beter voorstel’. Eerlijk zou zijn: ‘Ja, we hebben verloren op dat punt. Jammer maar ik ben er mee akkoord gegaan, heb er dit of dat voor teruggekregen. Zo gaat dat in ons land.’

Verademing

Zou dat geen verademing zijn? Eerlijkheid. Open en transparant. Ik besluit nu voor lokaal te gaan. Weg van de uitslag van de stemwijzer. Ik ga vanuit mijn hart kiezen. Voor mijn stad.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden