‘Mam, had alzheimer en van haar wensen wist ze niets meer’.

Deze reclame heeft de prijs gewonnen van meest irritante reclame met een bekende Nederlander. Ik heb een zwak voor Adelheid Roosen. Hoe zij vroeger met Karin Bloemen hilarische sketches speelde of in ‘praat’programma’s weer eens alle overzicht verloor. Adelheid Roosen is anders. En ja, deze reclame is anders. Als je de tekst hoort en los ziet van de beelden is het prachtig. ‘Mam, had alzheimer en van haar wensen wist ze niets meer’. Yarden heeft blijkbaar haar alle vrijheid gegeven en zij heeft het genomen. Artistiek gezien vind ik het spannende televisiereclame maar ik kan me mijn jonge neef ook voorstellen die zich afvraagt welke gek dit is. Hij kent haar niet. Hij ziet een heks met te grote handen enge dingen fluisteren als ‘de dood is van ons allemaal.’

Gelukkig kon ze lachen om haar prijs, uitgereikt door tv-programma Radar. De prijs lag in een doodskistje en zij nam het bijna gierend van de lach in ontvangst.

Wij zijn nog niet toe aan dit soort doodsopenbaringen. Maar het levert toch, hoe dan ook, voor Yarden heel veel aandacht op. En Adelheid Roosen heeft met deze prijs een echte prijs gewonnen. Je hebt slechte reclame en reclame die ‘weird’ is. Ik houd er van.

 

1 reactie

Ximaar 18 december 2015 at 09:41

Ik kijk alleen online en zie daardoor vrijwel geen TV-reclames meer. Toevallig zag ik de uitreiking en dus ook die reclame van Yarden voor het eerst. Typisch Adelheid Roosen en wat mij betreft niets mis mee. Ze heeft terecht maling aan erg veel conventies en is in een live TV-programma net zo’n ramp als Maarten van Rossum. Voor je het weet komt er iets totaal anders uit dan voor de uitzending is ‘afgesproken’. En ik moet het Radar nageven dat het een zeer fraai kistje was. 😉

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden