Maak de PVV groter door de PVV kleiner te maken…

Het werkt. Helaas. Als twee boze jongetjes stonden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven achter de microfoon. Niet nadat ze eerst de tranen afgeveegd hadden want het was een ‘emotioneel moment’, snotterden de heren.

Misschien is wat ze zeiden waar. Misschien hebben ze helemaal gelijk. Maar als de emotie nog zo’n grote rol speelt is dat onderscheid moeilijk te maken. Waarom dat moment? Waarom met z’n tweeën? Samen durven we wel? Wilders reageert op zijn eigen manier. En wat blijkt, het kan niemand van de PVV-achterban ook maar iets schelen dat de heren weg zijn. Er zijn zelfs eigen geluiden die beweren om vooral geen inspraak te geven aan de leden omdat het dan alleen maar lastig wordt. Een pvv-lid zegt zelf: ‘De PVV is Wilders’.

Waarom hebben we dan in hemelsnaam een partij, met leden en met een bestuur. Er is geen vertrouwen in de anderen leden van de PVV. Er is vertrouwen in één man: Wilders. En Wilders heeft nu vrij spel. Met een onmogelijk programma is het makkelijk scoren. Niemand wil met de PVV regeren dus hij kan roepen wat hij wil. En hij roept wat men graag wil horen: geen verhoging van pensioenleeftijd, geen hogere zorgkosten, geen btw-verhoging, weg met ontwikkelingshulp en vooral weg met Europa (en daarna weer weg met de Islam).

Ik houd mijn hart vast. Hopelijk is Nederland uiteindelijk wijs genoeg om te kiezen wat gekozen zou moeten worden. Zoals de Grieken toch instemden met de bezuinigingen domweg omdat er iets moet gebeuren.

 

 

4 reacties

Aad Verbaast 6 juli 2012 at 10:56

Merkwaardig genoeg blijkt er een ‘harde kern’ te zijn van ongeveer 20% van de kiezers die er geen moeite mee heeft om blindelings achter een “great dictator” aan te lopen.

Reply
joosttiboschsr 5 juli 2012 at 19:30

Regeringspartij noch gedoogpartij is gelukkig geen optie meer voor Wilders. Het vervelende is wel dat hij met EU- en Eurabiëprotest zoveel Nederlandse onderbuiken raakt, dat we nog wel een tijdje kunnen genieten van rommelende knorrige onderbuiken en de dan te verwachten gevolgen!

Reply
HansA 5 juli 2012 at 18:12

Goede analyse. Laten de Nederlanders met stemrecht ook eens nadenken. Wellicht is er nog hoop en worden zijn sekte leden wakker.

Reply
Wllm Kalb 5 juli 2012 at 09:35

De PVV is als een sekte. Hun leider is God en die heb je maar te gehoorzamen, en Zijn volgelingen blijven Hem trouw, wat Hij ook doet of zegt.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden