Loungen als overtreffende trap van masochisme

Zo ongeveer zou ‘loungen’ er uit moeten zien. Lekker comfortabel hangen zodat je even helemaal kan relaxen. Maar.

Wij, mensen, zijn niet in de wieg gelegd om ons lijf zodanig om een tak te slingeren om daar dan heel gelukzalig bij te kijken. Dat lijf heb je hooguit de eerste vier maanden van je leven maar wie hangt z’n kind in een boom?

Loungebanken
Om te loungen heb je loungebanken nodig. Vaak van steigerhout gefabriceerd met wat mollige kussens er in. Daar hang je dan zo goed en zo kwaad in als gaat, en chill je met een trendy drankje in je hand en blije mensen om je heen.

Ik dacht dat het over zou waaien maar niets is minder waar. We worden lamgeslagen met loungemuziek als we bij beachclub ‘Heaven’ op de ligbedden plaatsnemen. Loungemuziek is net geen muziek, wat ondefinieerbare tonen en akkoorden die ons de hemel op aarde beloven maar je uiteindelijk zo gaan irriteren dat je met de trendy jongen wil gaan smijten.

Zitkussen
Picture this. Een volslanke dame of heer in bikini of zwembroek, in een zitkussen op het strand. Niet op een zitkussen maar in een zitkussen. Erop plaatsnemen gaat nog wel maar met enige gratie en elegantie uit die zitzak komen …. Echt, daar is niets relaxerigs aan, ook niet voor hen die kijken.

Fake news
Daar is het ergens begonnen, toen in 2003 de eerste lounge-activiteiten als fake-news vanuit Amerika onze kant op kwam waaien. Fake-relaxen met vrienden in een fake-wereld.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden