Long Beach zonder beach

Daar zouden we eindigen. Onze mooie vakantie afsluiten met een paar dagen strand. Long Beach: klonk bekend en stranderig genoeg. Jan Doets schreef over een prachtige toplocatie!
We gaan bijna weg en we hebben het niet kunnen ontdekken. Ja, een prachtig hotel, ja, prachtig weer maar uitgestrekte stranden….
We zien een aangelegd strandje met louncheset. Het staat hier wat oneerbiedig want er is veel meer maar niet wat wij voor ogen hadden. We nemen de shuttle downtown, een shuttle die nodig is om van dit complex in een bewoonde wereld terecht te komen. Vanavond concluderen we tijdens het eten dat wat je echt mist in Amerika is historie. Er is weinig geschiedenis en wat er is is nagebouwd. Prachtige kopieën van originelen. Ik schreef al eerder, ik hou van origineel. En je kan alles nabouwen maar sfeer in steden, dorpen, panden, dat moet ontstaan door geleefde levens, door geuren en kleuren, door schoonheid en verval. M. Zei het treffend: de ziel ontbreekt.

Maar zo down gaan we niet eindigen, het was fantastisch, zoveel gezien en gedaan. En weer geleerd dat een dagje lanterfanteren, veel vermoeiender is dan actief zo’n vakantie beleven.

1 reactie

Angélique 18 oktober 2013 at 10:25

wat prachtig beschrijf jij jullie ervaringen. Ik ben nooit in de VS geweest, maar kan me er nu wel een voorstelling van maken door mee te kijken door jouw ogen naar de verschillen die je opmerkt tussen ons landje en de mensen en steden in dit grote werelddeel.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden