Leven tussen liefde en leegte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gisteravond bezochten wij in Barendrecht (of all places) de theatervoorstelling van Sjors van der Panne. Nee, we zijn niet zulke fans die hem overal nareizen, deze plek kwam gewoon praktisch goed uit. Eerlijk gezegd raak ik nooit zo snel bezield van iemand. Maar al bij de eerste noot die aan zijn keel ontsnapt voel ik: dit wordt een mooie avond.

Hij werd in 2014 tweede bij The Voice en dat was al bijzonder. Een man die Nederlands zingt a la Brel. Die uitstraling heeft hij ook. Iets minder gehavend wellicht maar een snufje pijn is zichtbaar in zijn mooie gezicht. En daar houd ik van. Niet van pijn maar het zien van iemand die leeft. Hij zong liedjes van anderen, ook van bijvoorbeeld Frank Boeijen. Ik houd niet van Frank Boeijen omdat ik nooit heb kunnen verstaan waar zijn teksten over gaan maar gisteren hoorde ik een lied waar ik kippenvel van kreeg. Zonder woorden heet het lied.

Dat als ik drink drink ik op jou
En als ik schreeuw schreeuw ik om jou
En als ik droom dan droom ik van jou
En als ik verval dan verval ik in jou
En als ik verlang dan verlang ik naar jou
En als ik vervloek dan vervloek ik jou
Want als ik verlies dan verlies ik jou
Dan verlies ik jou dan verlies ik jou

Of het eerste lied van Van der Panne met daarin de woorden ‘leven tussen liefde en leegte’. Ik herken dat. Ik zie het aan hem, de liefde en de leegte.
Hij liet ook mooi nieuw materiaal horen en ik kan niet wachten op de release van zijn cd. Maar het mooiste vond ik wel hoe hij daar straalt op het podium tussen zijn vrienden van de band. Hoe ze samen genieten, contact zoeken en elkaar glimlachend aankijken. En hoe hij ons vriendelijk vraagt of we even geen foto’s willen maken want hij doet zijn jasje uit omdat hij het zo warm heeft en zit daar in zijn zwarte hemdje toch wel ‘naakt’ te zijn.

Naast mij zit M. Met het grote verlies dat zij met zich mee moet dragen, wisten we van te voren dat zijn teksten haar hart en ziel nog meer zouden raken. Hand in hand luisteren we naar het lied dat zij niet wilde horen maar dat we moeten horen. Omdat het er is. Geraakt worden is vooral een kwestie van je zelf laten raken.

Sjors van der Panne is begaan. Een van zijn nieuwe liedjes gaat over de komst van lief, prachtig meisje. Het meisje dat de mensen weer doet lachen. Misschien een mooi cadeau op een zonnige oktoberochtend.

1 reactie

Anneke Haasnoot 16 oktober 2016 at 17:10

Met aandacht gelezen

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden