Las Vegas ghoststad, maar dan echt

Onwerkelijk, vervreemdend. Deze woorden komen in je op bij het zijn in de stad Las Vegas. Vanuit de helikopter kun je goed zien dat midden in de woestijn een stad oprijst die er eigenlijk niet behoort te zijn. Als we er boven vliegen zie je nog beter de architectuur van alle gebouwen. Echte gebouwen maar namaak. Alles is namaak en dan verlies ik snel belangstelling. Net als bij mensen trouwens. Toch heeft God een plan. Las Vegas ligt middenin de woestijn en heeft door het gebrek aan regen geen eigen waterbronnen. De enige bron is Lake Mead, dat water krijgt via de Colorado river. Het waterpeil wordt steeds lager wordt en het meer dus kleiner. De piloot vertelde dat over tien jaar de kans groot is dat heel Las Vegas niet mee zal bestaan door een tekort aan water.

Gaat er dan iets verloren? Dat mag iedereen zelf bepalen. Want hoewel je je kan afvragen wat de zin is van de losgeslagenheid, je kan er altijd nog zelf voor kiezen om er naar toe te gaan of weg te blijven. Bij echte probleemsteden of landen is dat helaas vaak niet een keuze die je krijgt.

1 reactie

Anoniem 9 oktober 2013 at 09:27

De gekte van de VS samenleving kun je inderdaad misschien het best waarnemen in Las Vegas.
Als je één keer eindeloze rijen one armed bandits hebt gezien, waar vrouwtjes van een jaar of 70 eindeloos de handel van overhalen, vraag je je af wat de VS heeft bereikt.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden