Kwestie van loslaten

Afgelopen vrijdag was bedoeld als zo’n laatste dag voor een vakantie. Zo’n ‘nog even dit/dat dag’: nog iets kopen, erbij in de koffer, eruit, plantjes water geven, ami met logeerkoffertje meegeven, zonnebril inpakken. Het liep anders.

Ik zal jullie niet vermoeien met technisch geneuzel maar mijn werk-e-mail moest ik wel werkend krijgen. Na de verhuizing van mijn site een laatste doe-ding. En warempel, het lukt. Ik stuur klanten een mail ter informatie en ben klaar om de ‘volledig-zet-uit-voorlangetijd-knop’ lachend in te drukken. 

Uitroepteken

Er verschijnen uitroeptekens achter mijn mailaccount. Na check-dubbelcheck-check moet ik het uitroepteken gelijk geven. Het werkt niet. Die dag ben ik met diverse helpdesks aan de praat. Verschillende medewerkers geven mij hetzelfde advies met als laatste zin: ‘succes verder, u moet bij Apple zijn.’

Even bellen

Ik heb een anderhalf uur durend gesprek met een Applemevrouw. Ze kijkt mee op het scherm en samen doen we van alles. Niets helpt of werkt. Ik onderbreek haar onderbouwend gezucht met de woorden ‘ik moet nu op vakantie’. Zij overtuigt mij dat het niet aan mij ligt maar aan vreemde machten om ons heen. Ik kan nog net een uurtje slapen voor vertrek.

Zo moe ben ik dat zelfs het vliegen mij niet bang maakt. Ik herinner me niets van de vlucht. Ik word wakker van de landing en spring bijna een meter omhoog door het neerkomen op de Griekse grond. Huh…. zijn we er al?

Is het de lucht? De Griekse zon? De ouzo? 

De volgende ochtend doe ik een nieuwe poging. HET WERKT. Zomaar uit het niets kan ik mail sturen en ontvangen. Mijn vakantie kan beginnen. Of toch niet? Een ander emailaccount, van Ziggo dit keer, meldt dat het waarschijnlijk gehackt is. Of ik nog even dit en dat wil doen…. Wil ik wel. Ik heb vakantie!

2 reacties

Anoniem 27 mei 2019 at 08:38

Verder alles goed? En dan nu vakantie!

Reply
Neeltje 27 mei 2019 at 08:38

Neeltje

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden