Koningsdag zit niet in mijn systeem

Ik ben er niet aan gewend. Dat we Koningsdag hebben. Ik stond er niet bij stil dat het vandaag zo ver is. Helemaal niet in mijn systeem. Ik wist wel van kinderspelen op scholen maar verder gingen mijn gedachten niet. Hebben ze in Den Haag ook de naam van Koninginne-Nach veranderd, dus schiet mij maar lek. Geen belletje dat rinkelde. Blijkt dat we vandaag allemaal in oranje moeten, dat er rommelmarkten, belblaaswedstrijden, zaklopen, koekhappen, luchtmondharmonica-spelen, klompen-figuurzaagwedstrijden zijn en niet te vergeten: spijkerpoepen. Hollandse gezelligheid met een gouden randje. Ik wist het niet.

Ik ben bang dat ik op 30 april verdwaasd door de Haagse binnenstad loop en opgepakt wordt omdat ik met mijn oranje toetertje de rust verstoor.

1 reactie

Emie 27 april 2014 at 00:00

Wat schrijf je leuk! Volg je sinds een paar dagen en lees je met plezier en heb me zojuist aangemeld als volger. Wijs je -heel terughoudend- op een klein foutje: ze hebben in Den Haag veranderd, met een d.
groet vanuit Italië,
Emie

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden