Koning Maxima

Zoals zo velen heb ik gisteren gekeken naar het koningspaar. Er is al zoveel nabesproken en ik wil niet in herhaling vallen maar dat zal moeilijk zijn. Koning Willem Alexander is inderdaad volwassen geworden. Alleen dat lachje… Toen hij de grap maakte van Berta 44, dat lachje was er een van een hele foute man, zo’n grote man. Ineens zag ik hem voor me, teveel gedronken en dan die grapjes maken.

Dan Maxima. Keurig zat zij aan zijn zij. Ze keek hem bemoedigend aan, knikte, spoorde hem aan tot antwoorden met een blik van, ‘kom, dat hadden we toch geoefend?’
Nee, zij werd geen koningin in de werkelijke zin van het woord en nee het koningschap is geen duobaan. Hij is koning niet zij. Zei hij nog.
Maar daarin vergist hij zich en zij weet dat. Achter elke grote man staat een hele sterke vrouw. Achter Willem Alexander staat Koning Maxima. De vrouw die het koningshuis weer schwung en swing geeft. Een vrouw waar een land trots op kan zijn omdat ze mooi en grappig is maar bovenal, omdat ze heel, heel slim is.

1 reactie

Jona 19 april 2013 at 18:25

Ja An, zo is het! En ach, dan kan ik er mee leven en zelfs soms plezier in hebben.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden