Komt een vrouw bij de Telefoonwinkel

Ik mag mijn telefoonabonnement verlengen zegt T-mobile en ze juichen mee. En hoewel ik eigenlijk niet meer mee wil doen aan die gekte want mijn Iphone doet het nog helemaal oké, besluit ik nog een keer te gaan voor een nieuwere versie.

De jongen vraagt waarmee hij mij kan helpen. Ik zeg dat ik de Iphone X wil. Hij:
‘Weet u zeker dat u de Iphone wil, waarom geen ander merk?’
Ik kijk hem verbaasd aan. ‘Waarom vraag je dat?”
‘Nou, beetje duur toch, zo’n ding’.
Ik leg hem uit dat mijn achternaam Iphone was waarschijnlijk al vanaf het moment dat hij geboren werd maar het muntje valt niet. Hij heeft mij ingeschat en gekaderd al bij het binnenkomen. Een vrouw, op leeftijd, een smartphone…. hij moet HELPEN.

Iphone X

‘Waarom dan de Iphone X?’
Ik noem op wat ik gelezen heb. Daarom.
Hij gaat rekenen wat ik per maand kwijt zal zijn en regelt gelijk een onbeperkt internet abonnement. Ik zeg dat ik aan 3 GB genoeg heb. Hij lacht minzaam. ‘Echt niet’, zegt hij, ‘geloof me nu  maar’. Ik geloof hem niet.
Hij gebruikt wel zes GB per dag bluft hij. Bij hoge uitzondering vinkt hij op mijn lijstje 10 GB aan en toont mij het maandbedrag dat ik te hoog vind.

Iphone 8

Ik besluit toch een trapje lager te gaan. Hij knikt en haalt uit zijn broekzak de Iphone X. Blijkbaar is de X er alleen voor snelle jongens. Hij smeert mij een verzekering aan omdat ik met mijn oud, trillende vrouwenhanden misschien het ding wel zal laten vallen. Ik wil geen verzekering.
Hij zucht en gaat weg om de telefoon te pakken. Ik kijk wat rond en zie dat er ook een plus-versie is van de 8. Als hij terugkomt vraag ik ernaar. Hij knikt. De 8 plus komt toch wel erg overeen met de X. Zelfde camera’s, zelfde schermkwaliteit. ‘Doe me die maar dan’.

Als hij terugkomt vinkt hij weer het verzekeringsvakje aan.
‘Nu kunt u echt niet zonder. U bent niet gewend aan deze grootte, dus dat gaat geheid een keer fout’.
Ik kijk hem aan met een X-blik en besluit het thuis wel verder te regelen. Ik krijg een doekje mee om mijn telefoon schoon te kunnen maken, gratis en voor niets, een doekje voor het bloeden.

Hij vraagt bij het weggaan of ik hem een goede beoordeling wil geven want ik zal straks een berichtje ontvangen van T-mobile. En of ik me niet wil vergissen want in Duitsland doen ze het anders. Daar is een ‘vijf’ heel slecht.
Ik knik.

Naar huis. Blij met mijn Iphone 8 plus, 10 gb… maar een illusie armer. Die rekening is pas hoog.

 

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden