Komt allen. Hier is niets aan de hand.

Ik moest iets ruilen wat ik online had besteld. Toch maar eerst passen leek een oplossing. De Leyweg was het dichtstbij. Maar ja, winkelen, nu? Ik vermijd het liever.

Maar wat een opluchting toen wij vanuit de parkeergarage de roltrap omhoog namen, kwamen we letterlijk vanuit de donkerte in de ‘verlichte’ wereld. Wij hadden het bericht gemist maar hier in Den Haag Zuid, was niets aan de hand. Alsof er grote borden hingen ‘Corona-free’, zoiets. Wat een heerlijkheid om dit op een doordeweekse dag mee te mogen maken. Wij pakten uit vreugde elkaars hand vast, ‘weet je nog’, zei Vriendin, ‘vroeger was het altijd zo’.

Hoe hadden ze hier voor elkaar gekregen? Deze mensen die onbekommerd aan elkaar vast geplakt leken en zich nergens druk om hoefden te maken. De glimlachen op gezichten, de ‘doe maar normaal mentaliteit’ van weleer. De enorme rij buiten voor de Action en 1 euroknaller. Wat een feest. De ijsjesetende mensen op bankjes, het geschuifel in rijen, het vrijelijk hoesten en niezen. Hier kon het weer. Wij bedachten ons geen moment en stortten ons vol overgave in het grote cadeau van vrijheid.

Maar het mooiste cadeau moest nog komen. Op één bankje zaten twee heren van hetzelfde enorme gewicht. Ze hadden de bovenlijven ontbloot zodat wij ons konden verlekkeren aan de lappen vlees die luchtigjes over de broekriem hingen. Een van de heren was brons gebruind en had deze plek dus al weken eerder ontdekt. De andere, wittige, bleke man moest nog beginnen aan het bruiningsproces maar hij had zijn buiken zorgvuldig naast hem gedrapeerd zodat elke vezel van de zon kon genieten.

Het liefst waren we tussen hen in gaan zitten maar er was nog zoveel meer te beleven daar. Dankbaar kwamen we thuis. Het zijn vaak die onverwachte momenten die je het meest doen genieten.

 

 

 

4 reacties

Mirjam 28 mei 2020 at 12:54

Ik moest hier hartelijk en hardop om lachen. Het lijkt wel of er momenteel parallelle universa bestaan. Mensen die wel geloven dat Corona bestaat en mensen die het niet geloven. Mensen die zich wel aan de afspraken houden en mensen die dat niet doen. Enzovoort.

Reply
Firma Fluitekruid 26 mei 2020 at 20:36

Haha, geweldig. Wat moet je jezelf beheerst hebben om je niet tussen deze jonge goden in te persen.
Het klinkt als de kroon op onze schepping… 🙂

Reply
Anneke Franse 26 mei 2020 at 14:44

Op de Dierenselaan was het ook al zo’n feest!!
Wij naar huis wij zijn niet zulke feestbeesten……

Reply
Neeltje 26 mei 2020 at 09:02

Je weet zeker dat je wakker was?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden