Klootzak. Ruben en Julian, wie volgt?

Natuurlijk had je dit verwacht en aan zien komen. Zo helemaal verdwijnen en nog leven is weinigen gelukt. Mijn gedachten zijn bij de moeder die dit vreselijke lot moet zien te dragen. Maar ook de familie van vader die met meer moeten zien te leven.

Ik ben vreselijk boos op de vader. Op al die vaders en helaas soms moeders die een wereld van verdriet achterlaten omdat ze zelf geen pijn willen en kunnen verdragen. Zo kinderlijk zijn in ‘ik niet, dan jij ook niet!’ Die hufterige egocentrische houding, dat onvolwassen gedrag van mensen die volwassen zijn.
En dan kunnen wij allemaal wijzen naar Jeugdzorg, die WEER een steek hebben laten vallen maar kijk eens naar jezelf. Met onze kop in het zand weten we zoveel, wat we laten gebeuren. Leer je kind om te gaan met verdriet en kus niet elk pijntje weg. Soms doen dingen vreselijk zeer, word je verscheurd van binnen, krijst je hart om verlichting. Leer jezelf die verlichting te geven, door te praten, te huilen, te troosten en uiteindelijk te groeien. Zodat je nooit een keuze maakt die zoveel leed veroorzaakt.

Desnoods: hang je zelf aan een boom maar niet je hele familie, klootzak!

4 reacties

knutselsmurf 20 mei 2013 at 16:58

Het klopt dat we niet weten wat de vader tot zo’n daad gedreven heeft.
Maar.
Wat zou dan genoeg reden moeten zijn ?
Het is een vreselijke misdaad, waar hij, als hij nog zou leven, de hoogst mogelijke straf voor zou krijgen. Een advocaat gaat geen verzachtende omstandigheden bedenken voor moord met voorbedachten rade op 2 kinderen.
Eerlijk gezegd geloof ik helemaal niet dat er iets van een reden bestond.
Ik denk dat de vader gewoon een mislukkeling was, die door de moeder terecht aan de kant gezet is. Ze had gewoon gelijk, net als toen ze aangifte deed.

Reply
marianne 20 mei 2013 at 12:28

je hebt zo ontzettend gelijk, ermee dreigen en het dan ook doen. ik hoop dat er een speciale hel bestaat voor dit soort mensen

Reply
HansB 20 mei 2013 at 11:12

Ik heb aan jouw boze en terechte oordeel niets toe te voegen.

Reply
Ann 20 mei 2013 at 10:24

Het is heel gemakkelijk om te (ver)oordelen. Niemand weet hoe iemand tot zo’n daad komt.
En jeugdzorg?? ik weet hoe die werken , en die hebben heel weinig op met vaders helaas. Natuurlijk is zo iets niet goed te keuren, maar weet jij wat er in die vader zijn hersenen is gebeurd? nee , net zo min als wij dat weten. Ook ik denk had je dan zelf opgehangen en de kinderen laten leven. Maar er zal wel iets meer hebben afgespeeld dan wat pijn bij de vader. Er is hier heel veel aan vooraf gegaan .Meer dan wij weten. En wat is het gemakkelijk om dan een oordeel te vellen. En zeg nooit dat jij het niet zal doen, waarschijnlijk heeft ook deze vader dat ooit gezegt.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden