Kippenhok

Zet 16 vrouwen in één huis voor een weekend, wat krijg je dan? Naast het enorme gekakel: drie zelfgebakken appeltaarten, een heerlijke cake, maaltijden waar over na gedacht is, desserts en voorgerechten, heel veel wijn, een lach en een traan. Om nog maar te zwijgen over alle extra’s die vrouwen uit voorzorg meenemen (inlegkruisjes, vaatwasblokjes, naaigerei).

Na de eerste intensieve dag en avond staan er zestien vrouwen te swingen in de grote woonkamer. Er wordt gelachen, geklapt, gezongen. De toostjes komen op tafel, de volgende doos wijn wordt open gebroken.

Terwijl ik kijk en me één voel met deze groep, probeer ik me voor te stellen hoe zestien mannen dat zouden doen? Wie neemt er lekkers mee? Wie kookt? Wie huilt uit in de armen van een maat als dat ineens nodig blijkt? Wie rollen er schaterlachend van plezier over de vloer? Wie vertelt de mooie, persoonlijke verhalen of krijgt ineens een zoen op de wang? Over de kratten bier maak ik me geen zorgen maar ik vrees dat niemand aan pijnboompitten, groene thee en massageolie heeft gedacht.

1 reactie

Lottie Steenman 24 januari 2016 at 16:31

Zou best wel fijn zijn de mannen “manier” ipv dat ongelooflijke georganiseerde getut van vrouwen.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden