Kerstpakket en koffie

Er zijn twee dingen die nooit goed zijn op het werk: de koffie en het kerstpakket. Over koffie kan ik het altijd nog hebben maar dit is het moment om het kerstpakket te bespreken.
‘Geef mij maar geld’. ‘Geef mij maar een bon.’ ‘Ik drink niet, wat moet ik dan met wijn’. ‘Ik houd er sowieso niet van’.

En dan krijg je een bon. ‘Lekker makkelijk zeg, waar is het persoonlijke…’. ‘Ik wil zo’n ouderwets pakket met advocaat en kersenbonbons’. ‘Gewoon, zo’n doos, dat is spannend…’.

Iedereen staat wat beschaamd met een veel te grote doos bij de tramhalte waar je ook meewarig wordt aangekeken door mensen die het kerstpakket nog niet ontvangen hebben, of stiekem in hun rugzak hebben gepropt. Gek toch, dat schaamtegevoel over een kerstpakket.

Nog niet zo heel lang geleden was Huffnagel wethouder in Den Haag en ja wel, verantwoordelijk voor het kerstpakket. Hij wilde Den Haag promoten. Nou dat heeft ‘ie gedaan. Den Haag liep als snot bij iedereen de neus uit. Het allerergste waren de kaarsen. Weet iemand de kleuren van Den Haag?

Geel en groen. Niet zomaar geel en groen. Maar lelijk geel en groen.
Welke kleur hadden de kaarsen… ja, geel, groen.
Die kan je niet eens gewoon kopen al zou je willen maar natuurlijk als je er 14000 in 1 keer besteld, willen ze dat best wel doen.

Geen hond brandt toch geilgroene kaarsen met Kerst of laat staan op welk moment dan ook. Kijk, dat was nou echt een moment waarop je MOEST klagen.

7 reacties

Selma 16 december 2011 at 22:51

O wat erg, mensen die zichzelf het hele jaar door al lopen te verwennen in de koopgoten een kerstpakket geven, en dan deze vreselijke teksten. Wat een decadentie, m’n tenen krommen m’n sokken uit.
Een kerstpakket was heel belangrijk in de tijden van Scrooge, maar zoals het nu gebeurt is het beschamend, en schaamteloos.

Reply
hansb 16 december 2011 at 11:41

Als gepensioneerde KPNer krijg ik nog steeds het kerstpakket thuisbezorgd.
Dit jaar van alles om bij te communiceren. Inderdaad een fles wijn, theezakjes, theeleutjes en meer van dat al. Ieder jaar een ander thema. Van een rugzak (om te gaan bewegen?) t/m keuze om aan een goed doel te schenken. Gelukkig nog geen kaarsen in de KPN kleur. Hoewel: “Het is verstandiger een kaars aan te steken dan te klagen over de duisternis.”Lao Tse.
Na 45 kerstpakketten ook nog nooit gehoord dat het naar ieders zin was.
En de koffie? Die was heerlijk tot de koffiedames wegbezuinigd werden.

Reply
Aad Verbaast 16 december 2011 at 10:19

Blijft een merkwaardig gebruik. Maar wordt blijkbaar wel erg gewaardeerd door werknemers.
“En? Heb jij al een kerstpakket gekregen? En, wat zat er in?”

Reply
Ximaar 16 december 2011 at 10:17

Ik heb dat vakkundig opgelost door ontslag te nemen. Hoef ik geen kerstdozen meer te sjouwen en het is solidair naar mensen zonder werk die al geen kerstpakket kregen.

Reply
ottovanoosterhout 16 december 2011 at 09:53

daar gaat mijn groen en gele licht van uit

Reply
Wllm Kalb 16 december 2011 at 09:27

Sinds twee jaar krijg ik geen kerstpakket meer, ik heb er geen moment om getreurd. Het ergst was het goedbedoelde kerstpakket met derdewereldproducten, zoals een houten notenkraker waarmee je geen noot kon kraken.
Het best beviel me een simpele catalogus waar je voor een bepaald bedrag iets uit mocht kiezen. Die hoefde je niet te verstoppen Heb voor mijn buurvrouw een mooi gereedschapssetje gekozen waar ze erg blij mee was.

Reply
HDJ Vidajo 16 december 2011 at 07:29

Een regelrechte bijdrage voor het noodpakket dus.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden