Kerstboom met ballen

Gek hoe de fantasie soms kan werken. Ik stelde me voor dat elke bal in mijn kerstboom iemand vertegenwoordigde die er niet meer is. Elke bal met een gezicht of herinnering aan die persoon. Zou zo’n boom bestaan? En is dat dan nog een feestelijk gezicht of wordt het een pijnboom?

Mooie fluwelen ballen voor onze ouders, twee moeders, twee vaders. Heel veel kerstballen voor familieleden. Glimmende ballen voor lieve nichtjes en vrienden. En een hele mooie, transparante bal voor Merel.

Zou het triest zijn om daar naar te kijken? Ik krijg er geen triest gevoel bij, in tegendeel.
Maar het gaat wat ver, zo’n boom.

Het is ook niet nodig. De fantasie heeft zich zo verankerd in mijn hoofd dat ik ze allemaal zie. Elke keer als ik naar de kerstboom kijk en de lichtjes aandoe. De boom wordt steeds mooier. Ik kijk er met liefde naar.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden