Kenneth Vermeer wil gewoon spelen

Het is een bijzondere transfer, de doelman van Ajax maakt de overstap naar Feijenoord. Voor en tegens. Moet kunnen. Maar als Frank de Boer, trainer van Ajax, bijna aangedaan vertelt dat hij even is gaan zitten, dat je als trainer niet hoopt dat jouw spelers de tegenstander sterker maken… dan ga ik zelf ook even zitten. Makkelijk praten voor een man die elk jaar nog aan de bak komt. Ben je een goede doelman, bijna Nederlands beste, sta je aan de kant.

Grote spelers maken in de wereld grote transfers, ook naar clubs die voorheen hun grootste vijand waren. Iedereen gaat toch uiteindelijk voor het geld of om aan de bak te komen. Mag Kenneth Vermeer dat ook? O ja, vergeten te vermelden, Kenneth is geen blanke doelman.
Fans laten zich niet onbetuigd. Doodverwensingen, grote en lelijke scheldwoorden, ziekteverwensingen, discriminerende opmerkingen: van zo’n fan moet je het hebben. Feijenoordfans die aapgeluiden maken om hun nieuwe doelman welkom te heten. Gadverdamme. Wat een domme, zielige vertoning. Ik wens Kenneth Vermeer heel veel sterkte en vooral fantastische reddingen toe. Want dat zal ook zijn redding zijn. Die domme supporters de mond snoeren met vakmanschap.

En Frank de Boer moet niet huilen. Het is een groot compliment aan Feyenoord om als grootste tegenstander gezien te worden door Ajax maar het is natuurlijk een lachertje. Feyenoord verkoopbeleid heeft van een ploeg die weer aardig op weg was, een ploeg gecreeerd waarvan de beste speler straks in het doel staat. En dat zegt een Feijenoordfan.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden