Ken je haar of ben je haar misschien?

Het vrouwenkoor waar ik de teksten voor schrijf ‘Vrouw & Co’, is druk bezig om alle teksten uit het hoofd te leren. En dat is nogal wat. Dat en waar je moet staan, hoe je moet staan en wanneer dat moet gebeuren…. een hele klus met nog een paar weken te gaan voor het echte optreden.

Gisteren was het een drukte van belang met veertien vrouwen die zich omkleden, in panty’s door de ruimte lopen om een ander jurkje te proberen, een jasje in blauw, in groen of in paars? Veertien vrouwen, lachen, pratend, kletsend, grappen makend.

Vrouwenkoor

Een vrouwenkoor heeft een groot voordeel. Als er wordt afgesproken dat iedereen iets meeneemt voor het eten, dan gebeurt dat ook. Een cateringbedrijf is er niets bij. Voor bij de koffie of gewoon voor de lekkere trek is er een appelcake, een dadeltaart en nog een romige, volle cake. Voor het avondmaal is er de befaamde vierkazenpizza van Ans, een bietensalade met noten, pittige gehaktballetjes, zelfgemaakte soep, een groene salade met geitenkaas, een groentetaart, zelfgemaakte smeersels voor op stokbrood, verse fruitspiesjes, franse kazen en dan vergeet ik vast nog iets. Kortom, we komen niets te kort. En dan moet er nog hard gewerkt worden ook.

Vrouwen van zekere leeftijd

Of het aan die leeftijd ligt is nog maar de vraag maar als je een film zou maken van alle momenten dat vrouwen niet precies weten waar ze moeten staan bij welk nummer en dan gepast en ongepast van positie wisselen… het is een slapstick van hoog niveau. Maar ga er maar eens aan staan. Twintig lange liedteksten uit je hoofd leren, een stukje voorlezen, op het podium en van het podium en wanneer dan precies, een tweede stem, een derde stem, een ‘hummetje’ links en rechts, lachen naar het publiek, stoelen mee op het podium, stoelen weer weg van het podium.
En we zijn maar amateurs met z’n allen maar wel met hart en ziel.

Komt dat zien

Dus komt dat zien in het echt straks op 9 december in Theater CulturA in Nootdorp. ‘Ken je haar’ van Vrouw & Co gaat in première en vraag jezelf af: Ken je haar of ben je haar?
Hier kun je de kaartjes bestellen

 

 

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden