Kampeerdersprofiel

Na een geslaagd weekend op ‘onze’ camping en een kennismaken met de camping op drukkere dagen vraag ik me af in hoeverre wij voldoen aan het kampeerdersprofiel. Maar wat is het profiel? Ten eerste de leeftijd. Wij zijn zeker niet de jongste op de camping maar voor het merendeel zie je toch gepensioneerden die het zich makkelijk maken. Het liefst met een super de luxe camper die te groot is om over de Nederlandse snelwegen te rijden maar ach, zo’n stukkie naar het zuiden des lands, moet kunnen.
Dan moet je ook sociaal zijn. Ik schat ons redelijk sociaal in maar zeker ik heb de neiging om mijn muurtje om me heen nog verder omhoog te trekken gewoon omdat ik niet in de wieg ben gelegd voor ‘small talk’. Maar dat is wat je op een camping met elkaar doet.
‘Lekker weertje’. ‘Warm heh’. ‘Vorige week was erg’. ‘Lekker zitten’. ‘Genieten heh’. Gelukkig is Vriendin wat dat betreft wel uit het juiste kampeerdershout gesneden en neemt zij de honneurs ook voor mij waar.
Gisteren schreef ik al over het toiletbezoek op de camping, daar zijn wij beiden niet goed in. Daar moeten we nog wat op verzinnen, dit seizoen.
Een kampeerder houdt van buiten. Ik houd ook van buiten maar nog meer houd ik van binnen. Als ik buiten zit, maak ik voornamelijk plannen over hoe we onze ruimte af kunnen schermen zodat ik niet elke keer in het aardige gezicht van de dikke buurman zit te kijken.
Je moet er ook van houden om elkaar te observeren. Vanzelf ga je mee doen. ‘Zijn vrouw is er niet’. ‘Dat zal zijn zoon wel zijn’. ‘Ja of zijn vriend’.

Gisteren opperde ik het idee om de volgende keer de stofzuiger mee te nemen en Vriendin vond dat ook een heel goed plan. Maar is dat des kampeerders? Ik vrees het antwoord. Kortom, hoe lang wij de eigenaar blijven van onze sleurhut die niet meer te sleuren is: dat blijft de vraag. Ons huis voldoet namelijk ook prima aan alles wat wij prettig vinden: geen ritsluitingen die, hoe zacht je het ook probeert, altijd verraden dat je de tent gaat verlaten. Een tuin met een schutting er om heen. En twee toiletten, voor allebei eentje.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden