Jodelen bij het rodelen

Lezers weten het. Ik houd ervan. De winterspelen, de zomerspelen, de lente- en de herfstspelen. Maar het kijken naar dubbel rodelen: ik weet het niet, ik snap het niet, ik zie het niet, ik voel het niet.
Waarom?

De grote vraag die zich dan ook aandringt is de waarom-vraag. Waarom met z’n tweeën bovenop elkaar liggen? Ja, je zal harder rodelen maar dat doe je ook als je met z’n tienen bovenop elkaar gaat liggen. Kortom, dit is een sport die ik totaal niet begrijp. In je eentje op zo’n ding, begrijp ik nog. Met zo’n honderddertig kilometer per uur over zo’n baan glijden, respect. Maar waarom dubbelen mannen? Er is geen gemengd dubbel of vrouwendubbel: why? Wie heeft ooit bedacht dat als jij nou eens op mij komt liggen en dan kijken hoe snel we gaan. Of misschien moet jij onder en ik boven? Stukje naar links, stukje naar rechts. Houd jij de baan in de gaten? Kan ik in je oor fluisteren als we bezig zijn of word je dan afgeleid? Jij zou toch sturen?

Mag je ook face to face trouwens op zo’n rodel? Of met je hoofd op de voeten van een ander. Wat zijn de regels? Help!

En ik heb er echt op gegoogeld. Waarom dubbelrodelen bestaat, wie het heeft uitgevonden, maar niets. Het enige dat ik vond was dat de onderste man eigenlijk alleen maar bedoeld is om sneller te kunnen starten.

Dubbel langlaufen

Misschien iets voor de volgende Olympische spelen. Met z’n tweeën, drieën op vieren op 1 paar skies.
Of schansspringen voor duo’s, lijkt me ook spectaculair.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden