Jij gaat uit de Whatsapp groep…

whatsapp-892926_640Wij hadden een super team communicatiecollega’s. Nog steeds maar er vertrekken mensen. En met dat team hadden we onze eigen whatsappgroep. Werkgerelateerd. In het begin. Maar dat breidde zich uit tot de meest hilarische en zinloze berichten ooit. Midden in de nacht tingeltjes horen en voor je het weet verzeild raken in het zoveelste nonsensding. Laat dat maar aan Communicatie over.
Dat leuk vinden geldt niet voor elke whatsappgroep  natuurlijk. Ik heb me dikwijls uit een groep verwijderd om precies dezelfde reden. Onzin, geen tijd voor en meer van de volwassen gedoe. Maar niet bij de collega-app: Communicatiemeisjes-Toren-C-groep. Afgelopen vrijdag namen we afscheid van M. Zij is al een tijdje weg maar nog steeds lid van onze appgroep. Want dat is ook zo wat, nauwelijks je hielen gelicht en hoppa, uit de groep verwijderd. Dat doen we niet, zo zijn we niet. Buiten dat was en is M. hofleverancier van leuke en lieve berichtjes.
Maar ja, met nieuwe collega’s erbij en toch ook wel werkgerelateerde berichten er in die niet echt van belang zijn als je er geen onderdeel meer van uitmaakt, werd het tijd voor een Whatsapp Goodbye. (Laat ik eerlijk zijn, de reden was vooral dat ik weer eens een bericht plaatste die M. nog niet mocht zien maar toch deed natuurlijk omdat zij nog gewoon deel uitmaakt van die groep…).

Dat afscheid was ook vrijdagavond. M. was er bij aanwezig dus het was geen ‘coupe’. Een heuse ceremonie hebben we er van gemaakt en wat overblijft is de kale boodschap dat M uit de groep is verwijderd. Hoe hard is dat. Hoe saai.

Nu al is de groep niet meer wat het was. Want hoe appen we nog na, na een feestje? Een nieuwe groep maken? Een feestgroepje? Gin-tonic-meisje-en-andere-dingen-groep?
Voor mij is dat echt te ingewikkeld. Dan ga ik nog meer fouten maken. Dingen zeggen in het verkeerde Appgroepje. Laat dat ook maar aan mij over.
Plots realiseer ik me dat er ook best een appgroepje zou kunnen zijn waar ik geen deel van uitmaak. En hoe vaak zal zoiets gebeuren terwijl je niets vermoedend een leuke groep zit te zijn.
Maar ja, wat je niet weet, kan je niet weten. Ik vind dat een mooi motto voor deze zondag.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden