Je hebt een moord gepleegd en iedereen mag het zien

Je hebt een moord gepleegd. Jij of je vriend. Dat weten ze nog niet. Je had een bril opgedaan om onherkenbaar te zijn want je weet natuurlijk dat er camera’s hangen in een juwelierswinkel.
Je vriend had ook een bril opgedaan en heel slim, geen nepneus. Iedereen dacht dat het een nepperd was maar het bleek zijn echte neus. Daardoor werd je vriend wel heel herkenbaar. Waarom van te voren geen plastic chirurgie overwogen? Dat geld kwam er toch aan in de vorm van juwelen?

Nu is iedereen in verwarring, omdat jullie foto’s zonder bril getoond zijn op televisie en dat mag niet. Advocaat Peter Plasman houdt een betoog dat ik magertjes vind. Het komt er op neer dat er te snel is gekozen voor deze manier. Strafpleiter Inez Weski snijdt hout vind ik. Zij voert aan dat jullie ouders beschermd moeten worden. Jouw moeder die bij de NOS zegt dat je zo een schatje bent, zo’n lieve jongen. Dat zij denkt dat jij het niet gedaan hebt. Je hoort dat zij de Nederlandse taal niet echt machtig is en daarom ben ik bang dat haar woorden verkeerd worden uitgelegd. Iedere ouder is volgens mij overtuigd van de onschuld van haar of zijn kind, ook als schuld is bewezen.
Onschuld is dan ook anders dan onschuldig.

Ik ben blij dat jullie zijn opgepakt. Het mag niet, het is juridisch niet helemaal in de haak maar jullie hebben wel een man vermoord. Zomaar, in zijn winkel, een jonge vent met een gezin. Wat een gelul trouwens, al had hij geen gezin!

Maar dit is Nederland. Het kan alle kanten opgaan. Ik stel me voor dat jouw vriend nog schadevergoeding kan krijgen. Omdat er grapjes zijn gemaakt over de neus. De neus? Mooie bijnaam of bestond die al?

 

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden