ISIS, weer een bedreiging?

De islamitische groepering ISIS is veel in het nieuws. Meer dan mij lief is. Wat ik hoor, wat ik zie, de rillingen lopen over mijn rug. ISIS streeft naar een totale Islamtische staat en is al aardig op weg om de grenzen uit te breiden, ze zijn actief in Libanon, Syrië en Irak. Ook aanslagen in het westen worden verwacht.
Verhalen hoe vaders worden verbrand waarvan de zesjarige dochter geen sluier droeg. Verkrachtingen, mensonterende gruwelijkheden. Wat doen we? Wachten, ten strijde? (‘We’ is in dit verband een lachtertje, want ‘ik’ doe al helemaal niets).

Ik weet er te weinig van, het is complex, wat is sharia precies of vult iedereen dat maar in naar gelang zijn of haar eigen overtuiging? Wat is de rol van Amerika in het ontstaan van deze gevaarlijke groepering?
Ik zie op facebook foto’s van vrienden voorbij komen, genietend van een vakantie en ik bedenk me wat we niet allemaal kunnen verliezen, onze vrijheid, keuzes die we mogen maken. Zie ik het te somber in? Ik hoop het maar wat ik hoor, lees, zie en wat ik allemaal mis aan informatie, maakt het niet makkelijker. Waar zijn de wijze mannen en vrouwen die deze wereld nodig heeft?

2 reacties

ReggieRoning 12 juni 2014 at 17:10

@jefcooper, of niet zozeer een reactie maar wellicht een tool.

Reply
jefcooper 12 juni 2014 at 09:10

Misschien is ISIS een reactie op de totale neoliberale staat die de VS de wereld probeert op te leggen.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden