Iphone: geheim ontrafeld

ear-304432_640

Ik was blij met mijn nieuwe Iphone. Maar die blijheid werd dagelijks minder toen ik merkte dat ik telefonische oproepen miste. Niet allemaal. Van Vriendin kwam door, van zus en collega. Maar elke keer zag ik weer een bericht dat ik een gesprek gemist had.

Dat kan, niet gehoord, met iets anders bezig, druk… Allemaal waar. Afgelopen maandag had ik een belafspraak met een specialist van het ziekenhuis. Ik zat er helemaal klaar voor. Onderweg naar huis het ding in mijn zak gedaan en ook de trilfunctie aangezet: deze mocht ik niet missen.

Ik werd niet gebeld. Toen ik thuiskwam zag ik dat ik weer een gesprek gemist had. De voicemail was ingesproken. Mijnheer dokter vond het niet leuk dat ik zijn gesprek gemist had. ‘Ja, mevrouw V, een diagnose inspreken op de voicemail lijkt mij niet de bedoeling, maakt u een nieuwe belafspraak!’, klonk een weinig verhullend sarcastische stem. Ik had de pest in. Ik zat er klaar voor met de iphone in de hand bijna.

Toen ik terugbelde voor een afspraak werd mij fijntjes meegedeeld dat de eerstvolgende mogelijkheid voor een nieuwe belafspraak half mei was. Een maand verder dus. De aardige mevrouw begreep mijn frustratie maar ‘dokters zijn druk’ en ‘ik kan er niets anders van maken’. Dat ik een maand langer moet wachten op iets waar ik al drie jaar mee bezig ben… Het positieve is natuurlijk dat ik aan deze klacht niet zal overlijden, dat moge duidelijk zijn.

Gisteren heb ik me verdiept in de iphone-perikelen. Er stond iets aan. Iets wat ik niet aan gedaan had. ‘Mij niet storen’, behalve mijn favoriete mensen of als ik de iphone stand-by had, niet uit dus. Het verklaart gelukkig dat ik niet gek word, dat mijn oren het nog goed doen, dat mijn telefoon niet stuk is, dat ik niet genaaid wordt door mensen met een verlate 1 aprilgrap en dat er geen samenzwering aan de hand is om mij langzaamaan van elk gezond verstand te beroven.

Dat is echt heel fijn om te weten.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden