Influencer?

Dat zou een opzienbarende carrièreswitch zijn op mijn leeftijd. Van tekstschrijver tot ‘foodinfluencer’. Maar ik vind schrijven net nog te leuk. Toch dacht ik hieraan toen we gisteravond op uitnodiging gingen eten bij Casa Del Sol Conosco. Het restaurant van Tijmen en Johan die ik weer ken via goede vriendin en oud-collega A.

Het restaurant zit in Delft. Dan denk je direct aan het centrum van Delft, met de leuke sfeervolle straatjes en eettentjes. Maar nee. We hebben het over Tanthof. Onderweg vroeg iemand ons naar de Jumbo. Wij haalden onze schouders op ‘geen idee’, zeiden we. Later bleek dat we hem rustig mee hadden kunnen nemen want de Jumbo lag praktisch naast het restaurant. Dus een gezellige buurtbinnenkomer? Neen.

Maar binnen vergeet je buiten direct. De geuren die er hangen. ‘Geurkaarsen’, grapt Tijmen. De koks zijn druk bezig, de tafeltjes zijn gezellig bezet en de kaarsen branden. We voelen ons zo welkom. Geen avond om haast te hebben maar dat hebben we ook niet.

Je krijgt een beetje het ouderwetse gevoel van ‘uitzijn’. De gastheer die alles weet van wijnen, port, cava. De kok die alles weet van gezond en vers. Op de achtergrond Portugese muziek. Ik voel me nu net een resencent van restaurants maar aan mij heb je niks. Natuurlijk weet ik of ik iets lekker vind maar ik ben geen kenner. Ik ben wel een kenner van gezelligheid en van sfeer. En die is gewoon heel prettig.

Hard werken

De twee mannen lopen hun benen uit hun gat. Geen tijd voor ontspanning maar doorgaan. En dat gaan ze. Vol bewondering kijken we naar hen. Wat is dit hard werken, besef ik, terwijl ik rustig tikkend mijn werk doe nu. De een na de andere tapas verschijnt op tafel. Een kleurrijk schouwspel.
Influencer… niets voor mij. Dat merk ik nu ik tik alsof ik ze de hemel in moet prijzen. Dat kan ik niet op comando en al helemaal niet als er privileges aan verbonden worden. En trouwens, ik heb geen tienduizenden volgers.

Maar ik gun ze wel iets anders dan Tanthof of is dat juist het leuke van dit verborgen restaurant? Dat je echt naar ze toe moet willen!

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden