Ik weet ineens wat ik wil worden als ik groot ben

Ik heb twee grote hobby’s. Eén is televisie kijken. Twee is ergens iets van vinden. Zet mij voor een testbeeld en ik ben gelukkig. Ik ben niet verknocht aan films maar wel aan praatprogramma’s, mensprogramma’s, discussie- en politieke programma’s.

De Slimste mens dit jaar werd gewonnen door Angela de Jong, tv-recensente bij het AD. Iemand die ik vaak lees en waar ik het dan weer wel, dan weer niet mee eens ben. Maar dat terzijde. Zij is tv-recensent. Dat wil ik ook. De hele avond televisie kijken en er wat dingen over zeggen. Met een beetje humor, ironie, en zwart-witterigheid. Als doorgewinterde steenbok kun je voor die dingen goed bij mij terecht. Wat een leven zou ik hebben.
Maar welke opleiding moet je doen om een diploma tv-kijken te halen?

Dat hoort niet

Dat ik nu uitkom voor mijn liefde voor televisiekijken is wel een dingetje. Als een beetje leuk, creatief, avontuurlijk type hoor je niet te zeggen dat je graag televisie kijkt. Not done. Idioot wat ik allemaal heb gedaan en gelaten omdat het zo hoort. Te leven volgens  ‘hen’ die ik niet eens ken. Dat is een voordeel van ouder worden: ze kunnen mijn rug op. En het is druk daar momenteel.

Verbaasd

Het is toch geweldig als je met je hobby je geld kunt verdienen? Dat je een kunstje kent waar een vak bij hoort. Zo zou het moeten zijn voor iedereen. Dat er bij jouw talent en persoonlijkheid een vak gevonden wordt.

Deze week was ik in een bibliotheek om mijn cursusruimte te bekijken. Daar had ik een zelfde gevoel. Een gave ruimte, boeken, boeken, boeken. Een plek waar het ruikt naar ideeën, naar creativiteit, naar lezingen. Daar rondlopen gaf me ook een tevreden gevoel.

Misschien is het angst

Dat ik plotseling zo bezig ben met andere beroepen dan het beroep dat ik heb en waarvoor ik ook met hart en ziel gekozen heb, heeft wel een reden, denk ik. Vanavond geef ik mijn eerste cursus Creatief schrijven. En morgen meld ik me voor een baan bij een krant en ik heb geen flauw idee wat ik daar ga doen. Die spanningen, vind ik niet prettig.

Tot ik me realiseer dat ik eigenlijk ook precies doe wat ik graag wil en waarvoor ik een beetje talent heb. Fysiek is het onmogelijk om jezelf een schop onder de kont te geven. Maar met woorden kun je ook heel veel.

 

2 reacties

izerina 5 september 2017 at 11:05

Succes met je cursus en je nieuwe baan

Reply
@nj@ 5 september 2017 at 11:59

Dank je wel. Wat aardig!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden