Ik vertrek – beetje gek – met rozijntje in je bek

Rioolopzichter Alex (54) en voetreflextherapeut Martina (53) verruilen Oosterhout voor Tiszafüred in Hongarije. Ik val er middenin dus het waarom en hoe heb ik gemist. Maar nog nooit hebben Vriendin en ik zo in stilte naar een aflevering van Ik vertrek gekeken.

We vinden er altijd wel iets van. Ik vooral. En nu had ik ook wel maar eerlijk gezegd bleek alles in de praktijk voor hen te werken, dus wat zou ik dan nog commentaar hebben.

Mindset

Ze wilden een naturistencamping starten of een natuurcamping met retraites voor de moderne mens die tot rust wil komen. Het wordt het laatste.
Als er iets mis gaat roept Martina ‘hoppa, kwestie van mindset’. En met een optimistische blik in haar ogen pakt ze het volgende probleem aan. Als ze bijna van de dak afvalt roept ze ‘aarden’. En ze valt niet. Als haar man beneden in de volgelopen kelder zijn koudwatersessie doet, spiernakend in water van 7 graden ligt ‘ie, roept zij van bovenaf ‘laat hij er maar lekker van genieten’.

Alex belooft nog net geen orgasme

Rozijnen sabbelen

Ze geven een workshop rozijnen sabbelen. Een groep van ongeveer zeven mensen komt op de workshop af waar meer wordt gedaan dan rozijnen smelten. Ze slaan op klankschalen, ademen in en uit en ten slotte gaat de schaal met rozijnen rond. Alex legt uit dat alles begint met ervaren. Je kunt de rozijn doorslikken zoals je je hele leven al hebt gedaan maar je kunt ook de rozijn op je tong leggen, proeven, voelen hoe de rozijn verzacht, versmelt met je innerlijk, je kunt er zacht op bijten met je tanden totdat je het rozijnenvlees voelt flubberen van genot. Alex belooft nog net geen orgasme.

Ik stel me voor hoe ik in die groep zit en die rozijn proestend de meditatieruimte in zou spugen. Dit is voor mij niet weggelegd. Op de opleiding Creatief Schrijven doen we een test om te kijken welke soorten van intelligentie bij ons hoog en laag scoren.

Niet verrassend

Logisch Wiskundige intelligentie ontbrak bij mij volledig. Ik snap het ook volledig. En natuurlijke intelligentie scoorde ook nul komma nul. Dat is wel jammer voor mij want ik zie er wel het nut van in maar het nut heeft mij nog niet gevonden. Tijdens de tienduizend stappen geniet Vriendin zichtbaar van al het moois om en in haar. Ik ben met mijn gedachten bij van alles en nog wat. Hoe manipuleer ik de stappenteller of hoe kan ik zonder het volledig mee te maken die tienduizend stappen dagelijks doen? Ik zoek dus afleiding in mijn hoofd en ik weet het, dat is niet goed.

Kom maar op met die rozijn

Dus wie ben ik om te oordelen over Alex en Martina. Ze doen wat ze willen en ze doen het goed en met overtuiging.

Ik vrees dat ik dat nog niet kan zeggen over mezelf.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden