Iemand breken? Eitje.

Gisteren zag ik een mooie spreuk. ‘You can’t fix yourself by breaking someone else’. Zo waar. Gisteravond volg ik een nieuwsitem over de voormalig chauffeur van Joris Demmink, Hans Bakker. Over Demmink doen al jaren geruchten de ronde dat hij vaak en veel seks had met jonge jongens. Zelfs op de achterbank van de auto, terwijl mijnheer werd rondgereden. Hoewel vrijgesproken blijven de geruchten door gaan.
Hans Bakker zou als vaste chauffeur moeten weten wat er waar is van de verhalen. Hans Bakker vertelt dat hij nooit iets heeft meegemaakt op dit gebied. ‘Het zijn fabels door mensen die iemand stuk willen maken’.

Ik weet niet wat waar is natuurlijk maar als ik hoor hoe via internet het leven van de chauffeur bijna onmogelijk wordt gemaakt dan raakt me dat. Hoe hij zelf voor pedofiel wordt uitgemaakt omdat hij de hand boven Demminks hoofd zou houden. Dat ouders hun kinderen niet naar buiten moeten sturen in de buurt waar de chauffeur woont. Het is zo vreselijk dat we via het moderne medium internet, een wereld kunnen creeëren die uitstijgt boven de werkelijkheid. Een rake tweet en je wordt geciteerd. Een leugen over iemand waarmee jij een appeltje te schillen hebt: voor lul gezet op facebook. Kinderen worden het leven uitgepest, nog even en we zien hetzelfde bij volwassen mensen. Wat als de beschuldigingen niet waar zijn maar wel waarheid worden?

Een enge wereld, die virtuele. Laten we niet vergeten om in de echte wereld te leven en daar je vrienden te maken en te ontmoeten. Voor je het weet heb je ze heel hard nodig en blijken al die honderden facebookfriends, gebakken lucht.

1 reactie

Timmerark 9 april 2014 at 10:47

Ach,
Omdat mijn ouders waren gescheiden werd mijn moeder het leven begin 1970 het moeilijk gemaakt door zogenaamde fatsoenlijke Nederlanders. Op de trap. In het echte leven. Dat gaat nu nog steeds door. Daar hoeg je geen internet voor te hebben.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden