Hoopvol stemmen

Misschien draait het daar wel om vandaag. Met welk gevoel je het stemhokje ingaat, met welk gevoel je een keuze maakt. Uit angst of met hoop? Ik ga voor de hoop. Niet omdat ik niet bang ben of me geen zorgen maak maar omdat ik geloof in ons, Nederlanders.

Mooie mensen
Ik ken zoveel bijzondere, mooie, integere mensen. En misschien leef ik wel in een beperkte wereld maar ik kan en wil me niet voorstellen dat we ons land gaan verstoppen tussen hekken, dammen en bewaakte grenzen.

Het debat
Gisteravond naar het laatste debat gekeken. En eigenlijk met bewondering naar de lijsttrekker van de ChristenUnie, Gert-Jan Seegers. Met wie hij ook in debat ging, het was respectvol, rustig en werd met stijl gevoerd. Zelfs Wilders kon zijn stem niet meer verheffen. Wat zei Seegers over het indammen van vrijheid?

“Als ik zeg dat ik geniet van godsdienstvrijheid en daarom evenveel vrijheid geef aan anderen, dan betekent dat je ook vrijheid geeft aan moslims, zolang zij zich aan de wet houden.”

Ik laat net Ami uit en zie al veel drukte bij het stembureau bij mij in de straat. Fijn om te zien. Volgens mij wordt het een top opkomst. Omdat het er echt om gaat. Niet om de 28 partijen die meedoen maar om goed of slecht, angst of hoop, wantrouwen versus vertrouwen.

Morgen
Ik hoop zo dat ik morgen wakker word in een Nederland dat weer van ons is. Mannen en vrouwen die vertrouwen hebben in zichzelf, in het goede van de mens, in het wonderbaarlijke landje dat we zijn.

Eerst even stemmen. Ik weet het eindelijk. Nee, niet de ChristenUnie.

 

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden