Hondenuitlaatdate – wel of niet?

hondendateIk schreef er al eerder over: daten op een hondenuitlaatplek. Het klinkt bijna smerig als ik het zo typ maar ik bedoel het volkomen eerbaar.

Immers, een hondenliefhebber begrijpt een hondenliefhebber. Dat is al een gewonnen stap. Die overeenkomst heb je binnen. En je hebt altijd een gespreksonderwerp: hond. Lief, klein, uniek, lelijk, sterk, groot, ras, geen ras. De hondenuitlaatdate is natuurlijk een verkapte vorm van jezelf uitlaten. En je vangt twee vliegen in één klap: de  hond rent met vriendjes en jij maakt kans op vriendjes.

Er is nog een hondenuitlaatdate die niets met ‘daten’ te maken heeft maar met ‘groepsgevoel’. Zo kwamen we gisteren in het wild een groep uitlaters tegen die zichtbaar een groep vormden. We waren op bezoek bij H. die vertelde soms ook mee te gaan met de groep maar het liever toch vermijd. Er ontstaat namelijk iets waar je niet bij echt bij wilt horen. Want na groepsgevoel komt groepscontrole.
‘Waar was je gisteren, we hebben je gemist’. Zoiets.

Elke dag om 15.30 uur meldt de groep zich op de parkeerplek bij een leuk natuurgebied. De honden en bazen begroeten elkaar. De honden gaan los en de bazen gaan los. Het is vergelijkbaar met de groep vrouwen die in de middag op het schoolplein staat te wachten. Een verloren man er bij. Ze weten teveel van elkaar. Je wilt daar niet bij horen. Want de gesprekken gaan vaak over niemandalletjes.

Dus een waarschuwing is op zijn plaats. Want natuurlijk is het (soms) leuk om samen de hond uit te laten maar voor je het weet maak je onderdeel uit van onuitgesproken regeltjes en zie je jezelf hurkend achter een boom, wachtend tot de groep aan jou voorbijgaat en jij je eigen richting kunt bepalen. Je houdt daarbij je eigen hond in de houtgreep en knijpt zijn bek ferm dicht. Ook hij mag jou niet verraden. Ontspannen is anders. Dus of begin er nooit aan of begin er aan en kom er nooit meer van los. Want in de meeste gevallen zijn het ook nog eens je buren, die je ook elders kunt tegenkomen.

Hoezo, hondje uitlaten, ontspannen?

1 reactie

Caaf 4 september 2016 at 02:29

Probeer eens doggydating.nl!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden