Hoera, er is weer voetbal

Echt waar, ik heb heus een stuk zitten tikken over voetbal. Gisteravond Ajax tegen Rapid Wien. Een heel stuk tikwerk met scherpe analyses en haarfijne observaties. Maar toen was mijn stukkie af en dacht ik: wie interesseert zich er in hemelsnaam voor wat ik van die voetbalwedstrijd vond? Hoe kwaad ik me maak over Hollands onvermogen om te vechten, te strijden en te winnen? Hoe ik me erger aan de arrogantie van sommige jonge spelers waarvan de moeder nog de scheiding in het donkere haar kamt? Hoe jonge gasten rondlopen alsof de wereld aan hun voeten zou moeten liggen in plaats van de bal? En waarom? Omdat ze kunnen voetballen.

Je zou toch in je handen moeten klappen van geluk dat je iets mag doen wat zo leuk is, wat heel veel mensen gek maakt van geluk en verdriet, waarvoor je niet een academische opleiding hoeft af te ronden, waarvoor je belachelijk veel betaald krijgt…

Maar wie zit te wachten op mijn mening over voetbal. Waar hebben we het over. Dus laat maar.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden