Hoe zeg je ‘mafkees’ in het Grieks? ilíthio?

Vieren we net de dag van de Vrijheid. Danken we God op onze blote knieën deze mazzel te hebben, te leven in een land waar we vrij zijn. We kunnen doen en laten wat we willen, je moet het wel heel gek maken wil het niet lukken.

Nee, dan de Grieken. Uit pure frustratie of een stem voor ultra links of een stem voor ultra rechts. Ach, het maakt ook niet zoveel uit en dit bedoel ik niet eens cynisch. Maar al die zetels voor de neo-nazistische Gouden Dageraad? Ze hebben een flink aantal zetels gewonnen en dat zullen we weten. Alle buitenlanders er uit. Met knuppels en bommen. De Grieken zijn geschrokken van deze ultra rechtse draai in hun zonnige land. Ik hoop dat ze flink geschrokken zijn. Dat het niemand lukt om met deze partijen een coalitie te vormen en dat er dan nieuwe verkiezingen moeten komen.

Dat de Grieken inderdaad weer bij zinnen komen en anders gaan stemmen nadat is beloofd dat er iets gedaan wordt aan de armoede en de onmenselijke toestanden waarin ze moeten leven. Bezuinigen is één ding, kreperen is een ander. Geef mensen hoop op iets beters.

Elke ilíthio weet toch dat belonen eerder helpt dan straffen.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden