Hij is een zij

Ik heb een paar afleveringen gezien van Hij is een Zij, waarin Arie Boomsma vijf jonge transgenders volgt voor een jaar. We zien vier meisjes die jongen/man worden en een jongen die meisje wordt. ‘Worden’ is eigenlijk het verkeerde woord want ze zijn al het andere geslacht maar zo zien ze er niet uit. Ik krijg diep respect voor deze vijf mooie mensen. Wat een strijd en wat een diep existentiële pijn. Worden wie je bent. Dat is voor iedereen al moeilijk, laat staan als je in het verkeerde lichaam zit.
Vooral de verandering van meisje naar jongen is er een die heel natuurlijk aan doet. Het worden ook echt leuke jongens, waarbij je geen moment zou denken: wat zien ze er vreemd uit. Helaas is dat nog steeds wel zo met mannen die vrouw worden, waarom is dat?

Misschien wel omdat vrouwen nog steeds naar een plaatje leven. Zich aanpassen aan hoe ze denken dat ze moeten zijn in plaats van ‘worden wie ze zijn’. Daardoor krijg je onnatuurlijke mannen die zich als vrouw gaan gedragen, maar dan nog erger dan vrouwen al zijn.

1 reactie

fenny 31 januari 2014 at 08:12

Voor mensen die hier nog helemaal onbekend mee zijn is het een zeer verhelderend programma, ook denk ik aan jongeren.
Ik vind het zelf ook een mooi item en goed gedaan!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden