Hier is het. Maak het niet stuk.

Ik ben politiek-moe.

De televisie aan en men buitelt weer over elkaar heen om de MENING te geven. Ik kan even geen mening meer horen. Het maakt niet meer uit wie de mening heeft, links, rechts, midden, man, vrouw? Het interesseert me niet. Laten we 1 wijs mens kiezen die het de komende maanden gaat doen voor Nederland. Dan de verkiezingen in september maar voor nu alleen maar een mens met gezond verstand, geen achterban, geen buitensporige ideeën behalve dan de gezonde. Wie?

Wie stel jij voor?
Wie zou jij Nederland als cadeautje in handen geven.
Zong Conny Stuart dat niet ooit: ‘Hier is het. Maak het niet stuk’.

Zal ik namen noemen… wel zo eerlijk, even met de billen bloot.

Neelie Smit Kroes
Emile Roemer zonder partij
Marike Stellinga

Nu jij?

 

3 reacties

knutselsmurf 27 april 2012 at 22:36

Het gaat er meer om of je voor iemand zou willen werken dan om de vraag of je naast iemand wakker zou willen worden. Verder draait een partij als het goed is niet om 1 persoon.

Reply
Marijke 24 april 2012 at 19:26

Leefde Hans van Mierlo nog maar! Maar Alexander Pechtold vind ik een goede tweede. Neelie zou het ook goed doen, efficiënt maar ik vrees weinig sociaal. Voor mij zou Wouter Bos ook nog een nieuwe kans mogen krijgen.

Reply
Selma 24 april 2012 at 11:48

Als ‘we’ kiezen, kiest half Nederland voor een grote sukkel, zoals hiervoor, en wel vaker.
Zelf vind ik Neelie Kroes een verschrikking. Als ik haar stem alleen hoor, en haar maskerachtig verkrampte gezicht, word ik al niet goed.
Op mijn lijstje van betrouwbare politici staan helaas alleen maar doden, zoals Sicco Mansholt en Anne Vondeling.
Maar wie weet zit er onder de jonge politici wel een enkele goede. Van Diederik Samsom heb ik nog niet iets akeligs kunnen merken, behalve dat hij van de PvdA is, wat ik een laffe partij vind, die in de praktijk ver van z’n goede ouwe gedachtegoed is afgedwaald.
Samsom komt in elk geval gevoelig en zeer intelligent over. Dat is een zeldzame combinatie in de politiek.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden