Hi mam

Heb je het kunnen volgen, onze bruiloft? Ik ben getrouwd. En wat niemand voor mogelijk had gehouden die ons kent, ik durf het bijna niet te zeggen, maar we leken wel prinsesjes… Grappig heh. Het was zo mooi mam, jammer dat je er niet bij was, ik heb je gemist. Echt gemist. Dan hadden we alles kunnen delen. Daarom doe ik het nu zo.

We werden opgehaald in een Limo! Dachten dat we met broers barrel zouden rijden, maakte me al helemaal druk over parkeersplaatsen enzo op het Noordeinde. Dat weet je mam, dat is altijd druk. Maar die limo dus. We hebben alleen maar een half uur met een domme glimlach op onze gezicht in die auto gezeten.

En al die mensen die daar op ons wachtten… een droom. En mooi weer, een zonnetje, precies goed voor een huwelijk in een perfecte tuin in in onze perfecte stad, Den Haag. Ja toch, mam?

Ik wilde geen entree, nou, we hebben er één gekregen, applaus, zo’n mooi warm applaus. En veel mensen, en een lange weg te gaan naar het bankje waar onze trouwambtenaar Rinus stond. Rinus was fantastisch. In zijn mooie pak met sjaal en kleurrijke schoenen. Wat een kleurrijke man, wat een prachtige woorden en wat mooi om iemand zo betrokken te zien bij de wereld en bij ons. Gelukkig is hij homo, want we zijn een beetje verliefd geworden op hem.

En dan de schatten, Nova en Tara met onze ringen. Mijn koor Mevrouw Sarah, ontroerend, het koor van het werk van T. mooi. En een high tea om je vingers bij af te likken. Ik vrees dat dat precies is wat ik gedaan heb, vingers aflikken, weinig gegeten omdat iedereen komt zoenen. Mijn mond staat nog op de ‘zoenstand’, gewoon kramp in mijn lippen en wangen. En maar zeggen dat lachen gezond is… ik weet het niet.

Mam, iedereen is bang dat we in een gat vallen. Maar er is geen gat, juist niet. Er is een enorme hoeveelheid liefde en warmte om voorlopig voor de eerste tien jaren alle gaten te vullen die er eventueel kunnen ontstaan. En daarna vieren we weer een feestje.

Het glimlachen is voorlopig nog niet voorbij. Ik ben getrouwd met een fantastisch mens.

6 reacties

Astrid 28 mei 2011 at 15:25

Met tranen in mijn ogen lees ik de tekst, zo mooi en ja wat mis ik haar ook, Het gaat niet over maar An En Thea ik weet zeker dat mama zo ontzettend trots op jullie is.
Dikke dikke kus Astrid

Reply
Christel 23 mei 2011 at 21:56

Lieve schoonzusjes, bedankt dat wij dit mooie grote geluk zo intens met jullie mochten delen. Kus Chris

Reply
Marijke 23 mei 2011 at 20:24

Ach An, wat weet je me toch weer te raken met deze mooie brief aan mama. Ik weet zeker dat ze erbij waren. En dat ze net zo gelukkig zijn met jou en voor jou.

Reply
Mariska 23 mei 2011 at 17:02

Wow, wow en nog eens wow! Net als de bruiloft en het weekend! Nogmaals onwijs bedankt! En zet ons maar op de lijst over 10 jaar 🙂

Reply
Bianca 23 mei 2011 at 13:16

mooi geschreven An!
en ik denk dat oma er echt wel bij was hoor, dit had ze niet willen missen. opa natuurlijk ook.

het was een super mooie bruiloft en een geweldig weekend. Bedankt!

Ook ik ben er over 10 jaar graag weer bij 😉

Reply
Pam 23 mei 2011 at 12:05

Prachtig!
Glimlach, liefde, feestje, kan elke dag!
En over 10 jaar ben ik er graag weer bij!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden