Het zou verboden moeten worden…

Koppelkleding. We kennen het allemaal van ‘zien’ niet van ‘doen’ natuurlijk. Getrouwde stellen in dezelfde, handige, kleurrijke fiets-, herfst-, winter- en zomerjasjes. Met daaronder een afrits broek M/V.

Koppelfietsen zijn ook erg. Dat je op een fietsendrager achterop een gezinsauto, twee dezelfde fietsen ziet. Eentje met stang en eentje zonder.

Regelland

Nu is Nederland het regelland bij uitstek. Ik zou zeggen: laten we het ‘regelen’. Bij wet. Dat de ANWB om maar eens een winkel te noemen gaat bijhouden wat stellen kopen. Zussen of broers ontspringen de dans nog even, hoewel met onze huidige staat van privacy, dat ook snel te verhelpen is. Maar begin met getrouwde stellen. Als er een een rood jasje met blauwe strepen koopt dan mag de ander dat gewoon niet. Ook niet in een andere kleurencombinatie want dat is bijna nog erger.

Vanaf 2019 sta je voortaan geregistreerd als drager van A en dat betekent dat man of vrouw nergens maar dan ook nergens iets gelijkgestemd mag kopen. En het is makkelijk te controleren. De pakkans is het groots op een doorsnee fietsroute van zo’n kilometer of dertig. En de straf is een eenheidsprincipeboetedoening dat toeneemt als het ook nog eens gaat om jasjes in de primaire kleuren.

Erg?

Het benauwt mij.
Vriendin en ik hebben het ook niet makkelijk wat dat betreft. We zijn bijna net zo lang, de een is wat smaller maar zij kan met gemak in mijn blousejes of truien. We hebben dezelfde ‘weelderige’ haardos waar we beiden niets mee kunnen dan het vooral kort houden. Maar we zijn geen tweeling. Toch geven we elkaar advies als we gaan shoppen en natuurlijk doe je dat geheel vanuit je eigen smaak. Grote kans dat de een iets koopt wat de ander ook zou kunnen kopen.

Eenheidsworst

Dat is het wat ik niet wil, niet wil zijn en niet wil uitstralen. En het erge is, het is buitenkant waar ik me druk om maak. Van binnen ziet het er heel anders uit bij ons maar hoe draag je je binnenkant naar buiten?

Misschien speelt het feit dat ik een van een tweeling ben een rol. Mijn zus had echter het vermogen om de rokjes die we droegen vroeger een ander aanblik te geven. Waar mijn rokje op de grond hing, sloeg zij de band een paar keer om, om er een nog korter rokje van te maken. Haar sexy look leek in niets op mijn kwajongens-look.

Grappig dat toen wel de binnenkant naar buiten kwam.

Maar voor de duidelijkheid. Het dragen van dezelfde kleding is voorbehouden aan twee- of andere meerlingen. En een tweeling ben je als je op dezelfde dag, uit dezelfde buik, in een zelfde levering, geboren bent. Niet als je als zo lang samen bent dat je niet meer weet waar jij begint en de ander eindigt.

1 reactie

Neeltje 18 juni 2018 at 09:16

Ach, ik vind het wel grappig eigenlijk. Je pikt ze er zo uit en noemen elkaar soms zelfs papa en mama. Lekker laten gaan, zolang ik er zelf maar niet in meega.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden