Het verdriet om Cohen

Als grote redder werd hij naar voren geschoven en ook ik was blij verrast. Cohen zou het gaan redden en daardoor de PvdA. De burgervader met zijn charismatische kop, de juiste uitstraling van de ‘wijze, oudere man’. Hoe anders is het gelopen. Maakt dat Cohen ongeschikt? Of is de politiek ongeschikt? Daar zit je dan met al die integriteit. Wat koop je er voor als zelfs het puberzoontje Rutte je de hemel in prijst om je daarmee eigenlijk alleen maar stuk te maken. Rutte heeft zo zijn eigen agenda.

Maandagavond bij PenW was Nebahat Albayrak te gast. Aangeslagen en emotioneel zoals ik haar nooit eerder zag sprak ze met veel waardering en ‘liefde’ over Cohen. Zoals een ouder van zijn kind blijft houden, onvoorwaardelijk. Zo klonk het en het raakte mij.
Want of Cohen het nu goed of slecht doet, hij doet wat hij kan. Hij kan niet ‘slecht’ doen, dat zit niet in zijn natuur. En dan kan je sommige spelen niet spelen. Ben je bij voorbaat al uitgeschakeld. Cohen gaat dit niet redden. De PvdA gaat het op deze manier niet redden. Dus er moet een aansprekende man/vrouw komen, die slecht genoeg is om dit werk goed te doen.

7 reacties

Schrijfkunst (Ingrid van den Bergh) 6 oktober 2011 at 15:12

Om alle goede kwaliteiten van Cohen, die je hierboven noemt, had feeks Ploumen niet uit de school mogen klappen. Als je van je partij houdt probeer je van binnenuit bij te sturen, steun je je mensen, haal je hun beste kwaliteiten naar boven en laat je hen niet publiekelijk vallen.
Ploumen mag gaan voor mij, nu meteen.

En Job? Ach, het is al eens gezegd, hij is meer een bestuurder, een vader, een integer mens, niet opgewassen tegen het geraas van rechts. Hij wil dat ook niet en dat siert hem. Als mens en als politicus maar zo’n houding wordt tegenwoordig alom niet meer gewaardeerd.

Reply
Aad Verbaast 6 oktober 2011 at 14:28

Een waar offensief vanuit de PvdA. Fractieleden werden verdeeld over de nieuwsprogramma’s (P&W, DWDD, Nieuwsuur etc) om hun ‘liefde’ te betuigen voor Cohen. Een wanhoopsoffensief lijkt me.

Reply
Gitta 6 oktober 2011 at 14:18

politiek is een vak apart………..

Reply
Fulps Valstar 6 oktober 2011 at 11:51

“Dus er moet een aansprekende man/vrouw komen, die slecht genoeg is om dit werk goed te doen.”

Ik ben bang dat je gelijk hebt,vanaf het begin straalde hij uit dat hij zich in deze rol onprettig voelde, het getier en gekakel waarmee hij geconfronteerd werd was duidelijk iets waar hij geen antwoord op had.
Waarschijnlijk wordt deze bijzondere man binnenkort door zijn rommelpartij bij het grof vuil gezet, eeuwig zonde!!

Reply
joosttiboschsr 6 oktober 2011 at 10:28

Met alle “goed overkomen” en “”van je afbijten” moet je blijkbaar nu ook nog zeggen dat macho-gedrag en lompigheid blijkbaar “wel goed overkomt”. Gewoon fatsoenlijk gedrag lijkt het te moeten afleggen tegen die lompheid. Er is de laatste tijd een soort angst in onze maatschappij (en pers!) geslopen om daar nog te luid en te lang iets van te zeggen. Een omgekeerde ‘correctheid’, waar met gemak ook waardevolle mensen aan worden opgeofferd.

Reply
Wllm Kalb 6 oktober 2011 at 09:50

Cohen bezit kwaliteiten die niet meer gewaardeerd worden, die niet passen in de mediarubrieken waarin je binnen vijfminuten leuk uit de hoek moet komen. zie ook mijn blog van vandaag over spontaniteit. http://wp.me/1MauM

Reply
Marijke 6 oktober 2011 at 09:32

Wat is het jammer dat er voor integriteit zo weinig ruimte is in de hedendaagse politiek. Vlotte babbelaars, oneliners, straattaal, daar gaat het om tegenwoordig. Scoren! Zo komen ze aan de macht, en dan …. wordt de onbekwaamheid zichtbaar. Helaas geldt dat niet alleen voor de politiek, maar voor de hele maatschappij.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden